glava
Točka proti Britofu
21. april 2019

Gorenjska liga, 15. krog, 20. 4. 2019, 17:00

 

BRITOF   1:1   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Kavčič Rok (18'); Logar Matic (80')

200 gledalcev

 

V 15. krogu gorenjske lige so člani Železnikov gostovali v Britofu, kjer se je na sončno soboto zbralo preko 200 gledalcev. Spremljali smo pester obračun, hitro vodstvo gostov, ko je že kazalo na zmago pa so domači izenačili in sledila je delitev točk.

 

V prvem polčasu smo spremljali rahlo prevlado igralcev Britofa, a vodstva so se veselili Železniki. Prvo priložnost na tekmi so imeli gostje, ko je po podaji Potočnika sprožil Andraž Pfajfar, a je bil z levico nenatančen. V 18. minuti je sledilo vodstvo. Vratar Šturm je poslal dolgo žogo proti zadnji liniji Britofa. Po napaki Šenka in ožje obrambe domačih, se je Kavčič znašel sam pred vratarjem Oštirjem in ga rutinirano premagal za 0:1. Velja omeniti, da je bil to sploh njegov prvi uradni gol v članski konkurenci. Domači so v prvem polčasu poskušali predvsem s streli z razdalje ter iz prekinitev. Gostujoči vratar Šturm z večino streli ni imel težav, najnevarnejši pa je bil poskus Logarja z leve, a je tudi tega ukrotil. Naslednja omembe vredna priložnost je prišla po kotu, ko so po "fliperju" v kazenskem prostoru domači stresli prečko, končalo pa se je le z novim kotom. Domači vratar Oštir je v prvem polčasu moral posredovati samo še po strelu Aleša Beštra z razdalje. Britof je v zaključku prvega polčasa še enkrat zapretil iz kota, ko je Tolar skoraj zatresel lastno mrežo, vendar so gostje znova odbili in polčas se je zaključil z 0:1.

 

V nadaljevanju smo spremljali podobno tekmo, vendar manj izrazitih priložnosti. Železniki so se večji del drugega polčasa čvrsto branili, vmes pa imeli tudi nekaj priložnosti za povišanje rezultata. Kapetan Soklič je poskusil z volejem, a je streljal visoko prek vrat. Dve priložnosti je imel Potočnik, ki je prvič streljal mimo, drugič pa z levico prek gola. Sledila je 80. minuta in izenačenje za domače. Po napaki v zadnji vrsti Železnikov se je žoga odbila do Logarja, ki je s pomočjo "bloka" premagal Šturma in poskrbel za končni rezultat 1:1. Takoj po golu sta se v priložnosti za goste znašla še Lotrič in Kavčič, a sta oba ostala nezbrana pri zaključku.

 

Z novo točko v spomladanskem delu so Železniki ohranili 8. mesto, velja pa omeniti, da jih do 4. mesta loči le 6 točk. Prav zato bosta naslednji dve tekmi izredno pomembni. Obe tekmi bosta v Nivci, prva že v soboto, 27. 4. ob 17h, ko v goste prihajajo igralci iz Preddvora. Navijači vabljeni!

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki