glava
Suvereno proti Preddvoru
29. april 2019

Gorenjska liga, 16. krog, 27. 4. 2019, 17:00

 

NIKO ŽELEZNIKI   4:0   PREDDVOR

Strelci: Soklič Denis (3', 52'), Gruškovnjak Amadej (12', 38')

90 gledalcev

 

V 16. krogu gorenjske nogometne lige so Železniki gostili Preddvor. Pred tekmo je krajša nevihta namočila igrišče in osvežila zrak, tako da so bile razmere za igro perfektne. Bolje so jih izkoristili domačini, saj so tekmo "rešili" v svojo korist že v prvem polčasu, v drugem pa so zmago le še potrdili.

 

Prvi gol so Železniki dosegli že v 3. minuti. Na sredini je Aleš Bešter s finto iz igre vrgel dva gostujoča nogometaša, podal do Gruškovnjaka, ta pa je zavrnil kapetanu Sokliču, ki je žogo brez težav potisnil v prazna vrata. Velja omeniti, da je bil prvi gol dosežen pri 100% posesti domačih, saj se nogometaši Preddvora še niso dotaknili žoge. Naslednji gol je bil zelo podoben prvemu, le da je podaja prišla iz druge strani. V 12. minuti je Kavčič prodrl mimo gostujočega branilca in podal na drugo vratnico, kjer je Gruškovnjak neoviran zadel za 2:0. V prvem polčasu so Železniki nadzorovali potek dvoboja, gostje pa so poskušali le prek protinapadov. Po dolgi žogi prek obrambne linije domačih se je igralec Preddvora znašel kar naenkrat sam, prvi pri žogi pa je bil vseeno vratar Šturm, ki je pravočasno zapustil vrata. Tekma je bila bolj ali manj odločena v 38. minuti, ko je predložek z desne strani v sredino poslal Jelovčan, Soklič je bil malce prekratek, na drugi vratnici pa je bil na pravem mestu še drugič Gruškovnjak, ki je z glavo povišal na 3:0. Preddvor si je najlepšo priložnost priigral tik ob zaključku polčasa, ko si je Kokić z lepim preigravanjem priboril prostor za strel. Z levico je udaril proti bližnji vratnici, a je Šturm odbil v kot.

 

V drugem polčasu je tempo igre precej padel. Še naprej smo sicer spremljali terensko prevlado Železnikov. Četrti gol so dosegli po kotu v 52. minuti, ko je v sredino podal Potočnik, vratar Strniša pa je žogo izpustil. Zraven sta bila Dolenc in Soklič, slednjemu pa je uspelo žogo potisniti čez črto in tako je dosegel svoj drugi gol na tekmi ter petega v celotni sezoni. Po novi napaki vratarja gostov se je pred praznimi vrati znašel Aleš Bešter, a mu je žoga šla "prek noge" in posledično tudi mimo gola. Preddvor je najnevarneje zapretil po kotu, ko se je žoga odbila na rob kazenskega prostora. Tam je iz voleja odlično sprožil kapetan Mlakar, a se je z bravurozno reakcijo izkazal Šturm in uprizoril pravi "el paradon". Železniki so tekmo mirno pripeljali do konca, omeniti pa velja še vstop rezervnega vratarja Preddvora v 88. minuti. Navijači in igralci obeh ekip so Ljubomira Pegana, ki je kljub častitljivim letom v odlični športni pripravljenosti, na igrišče pospremili z glasnim aplavzom in stoječimi ovacijami, kot jih na gostujočih tekmah prejme le še Lionel Messi na stadionu Santiago Bernabeu.

 

Z novo zmago Železniki držijo stik z zgornjo polovico lestvice, naslednja tekma pa bo pravtako domača, saj v Železniki prihajajo igralci iz Visokega. Tekma bo v soboto 4. maja ob 17h. Navijači vabljeni v velikem številu!

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki