glava
Visoko z zmago iz Nivce
8. maj 2019

Gorenjska liga, 17. krog, 4. 5. 2019, 17:00

 

NIKO ŽELEZNIKI   1:3   VISOKO

Strelci: Pfajfar Jan (89'); Boncelj Uroš (2'), Križaj Peter (70'), Vrtač Tim (78')

140 gledalcev

 

V 17. krogu Gorenjske lige je v goste prišla ekipa z Visokega. V Nivci se je spet zbralo lepo število gledalcev, ki pa tokrat niso videli uspešne predstave Železnikov, saj so se gostje domov vrnili s tremi točkami.

 

Že v 2. minuti so prišli do vodstva, ko je po zmedi v obrambi domačih vratar Šturm prvi strel še uspel odbiti v vratnico, na odbiti žogi pa je bil uspešen Boncelj, ki je žogo pospravil v mrežo. Nato smo spremljali precej izenačen polčas brez pravih priložnosti. Domači so prišli do odprtega strela, ko je Soklič z voleja meril previsoko. 

Navijači se tudi v drugem delu niso nagledali lepega nogometa. Sodnik Bavrlič se je razmahal in obema ekipama v drugem polčasu pokazal kar 11 rumenih in 1 rdeči karton. Visoko je podvojil svoje vodstvo v 70. minuti, ko je bil po protinapadu na drugi vratnici uspešen Križaj. Železnikom ni preostalo drugega, kot da se popolnoma odprejo, kar jih je stalo še enega prejetega zadetka. V 78. minuti je obrambi ušel Vrtač, preigral še Šturma in zadel za 0-3. V 85. minuti so domači imeli igralca manj, saj je drugi rumeni karton zaradi "petelinjenja" dobil David Gajgar. Poteza tekme pa je sledila v 89. minuti, ko je s projektilom iz kakšnih 25. metrov pajčevino vrat Žana Vrtača posnel Jan Jesé Rodriguez José Paixão de Oliveira Bogo Júnior Pfajfar. S tem golom so domači le ublažili poraz, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

 

Naslednja tekma za Železnike bo v soboto, 11. 5. ob 17h v Škofji Loki, kjer gostujemo pri tamkajšnji tretjeuvrščeni ekipi. Vabljeni! 

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki