glava
Remi v Škofji Loki
12. maj 2019

Gorenjska liga, 18. krog, 11. 5. 2019, 17:00

 

ŠKOFJA LOKA   3:3   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Gorenjc Alexander (29', 34'), Janežič Luka (49'); Soklič Denis (44' /11m/, 58'), Lotrič Nejc (66')

50 gledalcev

 

Ekipa Železnikov se je tokrat odpravila na najkrajše gostovanje in sicer v sosednjo Škofjo Loko. Muhasto vreme je zdržalo, na svoj račun pa so prišli gledalci, ki so videli kar 6 golov in na koncu delitev točk. Igralec tekme je bil Nejc Lotrič, ki je sploh prvič začel tekmo v udarni enajsterici.

 

Tekma je ponudila veliko golov, ne pa visoke dinamike nogometne igre. V prvem delu so igralci obeh ekip poskušali predvsem s streli z razdalje, a svojih merilnih naprav še niso umerili. Do golov pa so pripeljale predvsem napake obramb. Ločani so povedli v 29. minuti, ko je gostujoči bočni branilec Frelih podal vratarju Šturmu, ki pa je bil pod pritiskom dveh domačih napadalcev. Storil je napako, Gorenjc pa je žogo potisnil v nebranjeno mrežo in bilo je 1-0. Že čez 5 minut je Gorenjc zabil drugič, tokrat po napaki Dolenca, ki ni uspel odbiti žoge. Železniki so uspeli znižati tik pred koncem prvega polčasa. Po roki v kazenskem prostoru domačih je enajstmetrovko uspešno realiziral kapetan Soklič. Odlično izvedeno enajstmetrovko si lahko pogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=M4Xl-Bbr1Cs . Polčas se je tako končal 2-1 v korist Škofje Loke.

 

V drugem polčasu so domači spet ušli na 2 gola razlike, saj je za 3-1 v 49. minuti zadel Janežič po novi napaki v ožji obrambi Železnikov. Ko je že izgledalo, da bodo Ločani tekmo mirno pripeljali do konca, pa je na sceno stopil igralec tekme Lotrič. V 58. minuti je z odličnim predložkom z desne zaposlil Sokliča, ki je z glavo premagal nemočnega vratarja Reinerja. To je bil že njegov 7. gol v letošnji sezoni. 8 minut kasneje je Lotrič še sam uspel zadeti svoj debitantski zadetek v članski konkurenci, ko je s prefinjenim strelom v malo mrežico premagal domačega vratarja. Rezultat je bil tako poravnan na 3-3, kar pa je bil tudi končni rezultat, saj nobena od ekip do konca ni več zadela. Igralec tekme je bil z odlično predstavo Nejc Lotrič, ki so ga po tekmi že obletavale nove oboževalke.

 

Naslednja tekma Železnikov bo že v sredo. V Nivco tokrat prihaja ekipa Zarice iz Kranja. Tekma bo 15. maja ob 17:30 uri. Navijači vabljeni!

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki