glava
Zadržali prednost proti Zarici
16. maj 2019

Gorenjska liga, 19. krog, 15. 5. 2019, 17:30

 

NIKO ŽELEZNIKI   3:2   ZARICA KRANJ

Strelci: Soklič Denis (23'), Tolar Gašper (59'), Lotrič Nejc (65'); Stojkov Dejan (81' /11m/), Preradović Darko (89')

60 gledalcev

 

V 19. krogu Gorenjske lige so Železniki gostili Zarico iz Kranja, ki je bila pred tem krogom le 3 točke pred domačini. Kljub deževni sredi se je v Nivci zbralo lepo število navijačev, ki so spremljali izjemno zanimivo in razburljivo tekmo do zadnje minute. Ko je že izgledalo, da bodo Železniki po suverenem vodstvu tekmo mirno pripeljali do konca, pa so se stvari malce zakomplicirale.

 

V začetku tekme smo spremljali izenačeno predstavo na sredini igrišča. Prva priložnost pa se je ponudila Železnikom, ko se je po dolgem metu Sokliča iz avta in podaljšani žogi Lotriča, pred vrati sam znašel Samardžić, a žogo poslal mimo vrat. Sledil je volej kapetana Sokliča, ki je zletel kakšna 2 metra mimo gola vratarja Hafnerja. V 23. minuti pa prvo veselje na tribunah. Žoga se je po fliperju pred kazenskim prostorom Zarice odbila do Sokliča, ki je z levico lepo zaključil za 1-0. Že nekaj minut kasneje bi lahko vodstvo podvojil Aleš Bešter, a je po lepem predložku Tolarja žogo poslal prek vrat. Zarica je edino pravo priložnost imela po kotu, ko je sam ostal Peradović, a je bil z glavo nenatančen.

 

V drugem polčasu so gledalci videli še 4 zadetke. V 59. minuti je z desne odlično streljal Lotrič, vratar Hafner je žogo odbil na rob kazenskega prostora, kjer je bil Tolar, ki je s prefinjenim udarcem z levico dosegel svoj prvi gol v članski konkurenci. Že 6 minut za tem so Železniki prišli do vodstva s 3-0. Po predložku Jana Pfajfarja s prostega strela je z glavo uspešno zaključil Lotrič, ki je v življenjski formi. Železniki so si pripravili še nekaj priložnosti. Po odličnem poskusu Torkarja z voleja se je izkazal Hafner. Po nekaj "biciklih" si je priložnost pripravil Tolar, a je bil njegov poskus z levico prešibak. V drugem polčasu pa je tudi Zarica prišla do svojih priložnosti. Najprej je po prodoru od daleč poskusil Stevanovič, a je Šturm žogo brez težav ulovil. Sledil je nevaren predložek z desne, ki se je izkazal za nevaren strel proti golu, z nogo pa je odbil vratar domačih. Nato je iz voleja še enkrat zapretil Stevanovič, gol pa mu je s parado preprečil Šturm. V 80. minuti pa se je tekma za domače nekoliko zakomplicirala, saj so ostali le z deseterico. Pfajfar je v kazenskem prostoru nenamerno igral z roko, ker pa je preprečil zadetek gostov, je upravičeno prejel rdeči karton. Iz enajstmetrovke je bil za Zarico uspešen Stojkov, ki je vlil nekaj upanja za goste. Železniki so se potegnili v obrambo in želeli zadržati prednost dveh zadetkov. Zarica je imela naslednjo priložnost prek Rozman-Močnika, ki je sprožil za kakšen meter mimo vrat. Gostje iz Kranja so nevarno ogrozili zdravje domačih navijačev, saj so jim dvignili pritisk s svojim drugim zadetkom. V 89. minuti je na 3-2 v slogu Ronaldinha s "špico" znižal Peradović. Časa za popoln preobrat je vendarle zmanjkalo, Železniki so uspeli zadržati vodstvo in zmaga je ostala doma. 

 

S pomembnimi 3 točkami so Železniki skočili na 7. mesto in ulovili 6. uvrščeno Zarico. Do konca prvenstva so le še 3 tekme. Železniki se v soboto 18. 5. odpravlajo v Bohinjsko Bistrico, kjer gostujejo pri tamkajnšnji prvouvrščeni ekipi. Tekma bo ob 17.30.  
 

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki