glava
Iz Bohinja brez točk
19. maj 2019

Gorenjska liga, 20. krog, 18. 5. 2019, 17:30

 

BOHINJ   3:0   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Kovačič Dejan (6', 58'), Horvat Mitja (78')

80 gledalcev

 

Visok tempo tekem v Gorenjski ligi se je za Železnike nadaljeval v sosednji Bohinjski Bistrici, kjer so gostovali pri prvouvrščeni ekipi. Deževna tekma je prinesla domačo zmago, s čimer so Bohinjci zadržali prvo mesto.

 

Že v uvodnih minutah se je pokazalo, da so oslabljeni Železniki (kartoni, poškodbe) brez prave energije, zato so v zadnji vrsti puščali ogromne luknje. To so v 6. minuti Bohinjci takoj izkoristili, ko je po predložku Petkovića z desne neoviran z glavo zadel kapetan Kovačič. Kmalu za tem se je v priložnosti znašel Petković, ki je lepo preigraval in se znašel sam pred vratarjem, a je dvoboj "iz oči v oči" dobil Thaler. Tudi Železniki so si ustvarili svoje priložnosti. Najnevarnejši je bil kapetan Soklič, ki je sprožil iz voleja, v zadnjem trenutku pa je telo podstavil domači branilec in preprečil zadetek. Lepa priložnost se je ponudila tudi Samardžiću, ki je po podaji Sokliča ostal sam na robu kazenskega prostora, a tudi on je "nastreljal" domače branilce. Bohinjci so bili nevarni skozi celoten polčas, a je večina strelov končala mimo vrat Thalerja. Najbliže novemu zadetku je bil Milinkovič, ki je z glavo streljal mimo.

 

V drugem polčasu smo spremljali podoben potek tekme. Bohinjci so z drugim golom Kovačiča podvojili vodstvo. Z desne je lepo podal Peter Arh, prvi strelec lige pa je uspešno realiziral priložnost. Takoj po prejetem golu so si najlepšo priložnost ustvarili gostje. Z lepim preigravanjem si je strel pripravil Aleš Bešter in odlično sprožil, vratarja Zubčiča pa je rešila prečka. V 78. minuti je Bohinj s tretjim golom "rešil" tekmo. Po napaki v ožji obrambi Železnikov je lepo zaključil Horvat in jasno je bilo, da bo zmaga ostala v Bohinju. Dve priložnosti za hat-trick je imel Kovačič, a je enkrat sprožil čez gol, drugič pa je Thalerja rešila vratnica.

 

Glave gor, do konca sta še dve tekmi, boj za 6. mesto pa je še odprt, saj sta Zarica in Jesenice le točko v prednosti. Naslednja tekma bo v soboto, 25. 5. ob 17:30, ko v goste prihajajo Jeseničani. To pa bo tudi zadnja domača tekma v sezoni, zato navijači še posebej lepo vabljeni!

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki