glava
Tekma za pozabo
6. junij 2019

Gorenjska liga, 22. krog, 1. 6. 2019, 17:00

 

POLET   3:2   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Novak Sergej (16', 87'), Hafner Blaž (26'); Gruškovnjak Amadej (33'), Soklič Denis (82')

60 gledalcev

 

Zadnja tekma Gorenjske lige v sezoni 2018/19 je prinesla nov poraz. Člani so gostovali na Godešiču proti ekipi Poleta in izgubili s 3-2. Ekipa Železnikov je zaključila na 8. mestu.

 

Tekma se je začela po notah domačih, saj so si v 16. minuti priborili vodstvo, ko je po odbiti žogi s strani lepo zadel Novak. 10 minut za tem so igralci Poleta vodstvo podvojili, ko je po napaki Benedičiča sam proti vratarju Šturmu stekel Hafner in ga premagal. V 33. minuti so Železniki uspeli znižati. Andraž Pfajfar je s strani lepo podal v sredino, kjer je bil natančen Gruškovnjak. Prvi polčas se je zaključil z 2-1 za Polet.

 

V drugem delu smo spremljali enakovredno predstavo brez izrazitih priložnosti. V 82. minuti so Železniki uspeli izenačiti. Po predložku Jana Pfajfarja s prostega strela, se je pred vrati najbolje znašel Soklič, ki je zadel devetič v sezoni. Polet pa si je v zadnjih minutah priboril zasluženo zmago. V 87. minuti je po napaki obrambe še drugič zadel Novak in končalo se je z domačo zmago 3-2.

 

Če potegnemo črto pod sezono, je ekipa Železnikov odigrala še eno (pod)povprečno sezono brez pravega napredka. Glede na lansko sezono je ekipa zbrala 3 točke manj kljub tekmi več, zadela manj golov in jih prejela več. Pred začetkom nove sezone bo potrebno še veliko prelitega "švica", navijači in igralci pa se sprašujejo, ali se je stolček trenerju Bertonclju že dovolj "zamajal".

 

Statistika sezone:

Število tekem: 22; 7 zmag, 5 remijev, 10 porazov; 29 doseženih, 47 prejetih golov.

Strelci: Soklič (9); Gruškovnjak (6); Dauti, Pfajfar J., Lotrič, Samardžič (2); Tolar, Torkar, Pfajfar A., Kavčič, Demšar, Prezelj (1)

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki