glava
Ob zmago v zadnji minuti
29. maj 2019

Gorenjska liga, 21. krog, 25. 5. 2019, 17:30

 

NIKO ŽELEZNIKI   2:2   SIJ ACRONI JESENICE

Strelci: Pfajfar Jan (22'), Gruškovnjak Amadej (29'); Džafić Belmin (56'), Džaferi Egzon (93')

70 gledalcev

 

Na zadnji domači tekmi v letošnji sezoni smo spremljali zanimiv obračun, v goste pa je prišla ekipa z Jesenic. Dva povsem različna polčasa sta bila dovolj za delitev točk. Prvi polčas je pripadel domačinom, drugi pa gostujoči ekipi. V ekipi Železnikov je prišlo do nekaterih sprememb v postavi zaradi odsotnosti. 

 

Začetek tekme je potekal v dokaj zaspanem ritmu, brez lepih priložnosti in nevarnih napadov. V 22. minuti pa je sledil gol za Železnike. Proti kazenskem prostoru je prodrl Gruškovnjak in izsilil prosti strel na robu 16-metrskega prostora. K žogi je stopil Jan Pfajfar in pomeril na dolgi kot, gostujoči vratar Salihović pa je bil brez moči. Po prvem zadetku smo spremljali boljšo predstavo domačih. V 29. minuti je sledilo povišanje vodstva. Po napaki obrambnih igralcev Jesenic je do strela prišel Gruškovnjak in z lepim lobom zadel svoj 5. gol v sezoni. Kljub vodstvu z 2-0 so domači še vedno napadali. Priložnost se je ponudila Andražu Pfajfarju, ki se je kar naenkrat znašel sam pred vratarjem, a je bil prekratek za uspešen zaključek. Priložnost za drugi gol je imel tudi Gruškovnjak, ki je po prodoru in podaji Potočnika zadel vratnico. V prvem polčasu so bili Jeseničani nevarni le 2x po predložkih s strani, a se je s posredovanji izkazal vratar Šturm. 

 

V drugem polčasu smo spremljali povsem drugačen obraz domačih. Brez prave povezane igre in brez pravih priložnosti so Jeseničanom dovolili, da se vrnejo v igro. Gostje so znižali v 56. minuti, ko se je po podaji iz avta na robu kazenskega prostora lepo znašel Džafić in zadel iz voleja. Kljub boljši igri Jeseničanov v drugem polčasu si niso ustvarili veliko priložnosti. Najnevarnejši so bili po kotu, ko je iz črte požrtvovalno izbil Bešter, odbito žogo pa je ubranil Šturm. Ko je že izgledalo, da bodo Železniki vendarle zadržali prednost iz 1. polčasa pa je sledil gol za Jesenice. Sodnik Perič Močnik v napadu domačih ni dosodil očitnega prekrška nad Beštrom, v protinapadu gostov pa je "hitro" dosodil prosti strel po prekršku Benedičiča. S fantastičnim prostim strelom iz kakšnih 25. metrov je rezultat poravnal Džaferi in tekma se je končala z 2-2.

 

Ekipa Železnikov tako ostaja 8., v zadnjem krogu pa sledi gostovanje proti ekipi Poleta. Še vedno so možnosti, da pridemo v zgornjo polovico lestvice, a tokrat nismo odvisni le od sebe. Tekma bo 1. 6. ob 17h.

 

 

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
noga - NK Železniki