glava
11.06.2021

Nogometne počitnice 2021 s Klemenom Šturmom

NOGOMETNI KLUB ŽELEZNIKI skupaj s KLEMENOM ŠTURMOM ORGANIZIRA »NOGOMETNI KAMP« ZA OTROKE LETNIK 2008 DO 2015. VADBA BO POTEKALA NA NOGOMETNEM IGRIŠČU V NJIVICI, V ČASU OD PONEDELJKA, 28.06. DO PETKA, 02.07. 2021.

PROGRAM BO POTEKAL VSAK DAN OD 10.00 DO 16.00 URE.

ZARADI SPECIFIČNE SITUACIJE, ZARADI EPIDEMIJE COVID-19, BOMO PODROBNI PROGRAM LAHKO PRIPRAVILI V ZADNJEM TEDNU IN SICER V SKLADU Z OMEJITVAMI IN SMERNICAMI NIJZ. PRIDRUŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA OZ. ODPOVEDI V KOLIKOR OMEJITVE NE BODO DOPUŠČALE VARNE IZVEDBE.

Udeleženci morajo imeti s seboj svojo žogo, kopačke ali športne copate, SVOJO plastenko oz. bidon ter športno opremo (hlačke, majice). Priporočamo, da imajo s seboj vsaj 2 majici na dan, dodatne hlačke in nogavice, trenirko.

PRIJAVNINA ZA CELOTEN PROGRAM ZNAŠA 60 € za enega otroka iz družine, 110 € za dva otroka in 150 € za tri otroke iz družine. V ceno je vključeno: izvedba programa, kosilo, napitki.

PRIJAVE ZBIRAMO DO SREDE, 23.06.2021 oz. do popolnitve posamezne starostne skupine in sicer na e-mail naslov: nogometni.klub.ze@siol.net

 

Potrebni podatki ob prijavi:

-         Ime in priimek udeleženca

-         Letnik rojstva

-         Naslov prebivališča

-         Ime in priimek starša oz skrbnika

-         E-poštni naslov

-         Telefonska številka

 

DODATNE INFORMACIJE:

Tomaž Bertoncelj                041 934 530

Jani Čufar                      041 513 956

06.06.2019

Tekma za pozabo

Gorenjska liga, 22. krog, 1. 6. 2019, 17:00

 

POLET   3:2   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Novak Sergej (16', 87'), Hafner Blaž (26'); Gruškovnjak Amadej (33'), Soklič Denis (82')

60 gledalcev

 

Zadnja tekma Gorenjske lige v sezoni 2018/19 je prinesla nov poraz. Člani so gostovali na Godešiču proti ekipi Poleta in izgubili s 3-2. Ekipa Železnikov je zaključila na 8. mestu.

 

Tekma se je začela po notah domačih, saj so si v 16. minuti priborili vodstvo, ko je po odbiti žogi s strani lepo zadel Novak. 10 minut za tem so igralci Poleta vodstvo podvojili, ko je po napaki Benedičiča sam proti vratarju Šturmu stekel Hafner in ga premagal. V 33. minuti so Železniki uspeli znižati. Andraž Pfajfar je s strani lepo podal v sredino, kjer je bil natančen Gruškovnjak. Prvi polčas se je zaključil z 2-1 za Polet.

 

V drugem delu smo spremljali enakovredno predstavo brez izrazitih priložnosti. V 82. minuti so Železniki uspeli izenačiti. Po predložku Jana Pfajfarja s prostega strela, se je pred vrati najbolje znašel Soklič, ki je zadel devetič v sezoni. Polet pa si je v zadnjih minutah priboril zasluženo zmago. V 87. minuti je po napaki obrambe še drugič zadel Novak in končalo se je z domačo zmago 3-2.

 

Če potegnemo črto pod sezono, je ekipa Železnikov odigrala še eno (pod)povprečno sezono brez pravega napredka. Glede na lansko sezono je ekipa zbrala 3 točke manj kljub tekmi več, zadela manj golov in jih prejela več. Pred začetkom nove sezone bo potrebno še veliko prelitega "švica", navijači in igralci pa se sprašujejo, ali se je stolček trenerju Bertonclju že dovolj "zamajal".

 

Statistika sezone:

Število tekem: 22; 7 zmag, 5 remijev, 10 porazov; 29 doseženih, 47 prejetih golov.

Strelci: Soklič (9); Gruškovnjak (6); Dauti, Pfajfar J., Lotrič, Samardžič (2); Tolar, Torkar, Pfajfar A., Kavčič, Demšar, Prezelj (1)

29.05.2019

Ob zmago v zadnji minuti

Gorenjska liga, 21. krog, 25. 5. 2019, 17:30

 

NIKO ŽELEZNIKI   2:2   SIJ ACRONI JESENICE

Strelci: Pfajfar Jan (22'), Gruškovnjak Amadej (29'); Džafić Belmin (56'), Džaferi Egzon (93')

70 gledalcev

 

Na zadnji domači tekmi v letošnji sezoni smo spremljali zanimiv obračun, v goste pa je prišla ekipa z Jesenic. Dva povsem različna polčasa sta bila dovolj za delitev točk. Prvi polčas je pripadel domačinom, drugi pa gostujoči ekipi. V ekipi Železnikov je prišlo do nekaterih sprememb v postavi zaradi odsotnosti. 

 

Začetek tekme je potekal v dokaj zaspanem ritmu, brez lepih priložnosti in nevarnih napadov. V 22. minuti pa je sledil gol za Železnike. Proti kazenskem prostoru je prodrl Gruškovnjak in izsilil prosti strel na robu 16-metrskega prostora. K žogi je stopil Jan Pfajfar in pomeril na dolgi kot, gostujoči vratar Salihović pa je bil brez moči. Po prvem zadetku smo spremljali boljšo predstavo domačih. V 29. minuti je sledilo povišanje vodstva. Po napaki obrambnih igralcev Jesenic je do strela prišel Gruškovnjak in z lepim lobom zadel svoj 5. gol v sezoni. Kljub vodstvu z 2-0 so domači še vedno napadali. Priložnost se je ponudila Andražu Pfajfarju, ki se je kar naenkrat znašel sam pred vratarjem, a je bil prekratek za uspešen zaključek. Priložnost za drugi gol je imel tudi Gruškovnjak, ki je po prodoru in podaji Potočnika zadel vratnico. V prvem polčasu so bili Jeseničani nevarni le 2x po predložkih s strani, a se je s posredovanji izkazal vratar Šturm. 

 

V drugem polčasu smo spremljali povsem drugačen obraz domačih. Brez prave povezane igre in brez pravih priložnosti so Jeseničanom dovolili, da se vrnejo v igro. Gostje so znižali v 56. minuti, ko se je po podaji iz avta na robu kazenskega prostora lepo znašel Džafić in zadel iz voleja. Kljub boljši igri Jeseničanov v drugem polčasu si niso ustvarili veliko priložnosti. Najnevarnejši so bili po kotu, ko je iz črte požrtvovalno izbil Bešter, odbito žogo pa je ubranil Šturm. Ko je že izgledalo, da bodo Železniki vendarle zadržali prednost iz 1. polčasa pa je sledil gol za Jesenice. Sodnik Perič Močnik v napadu domačih ni dosodil očitnega prekrška nad Beštrom, v protinapadu gostov pa je "hitro" dosodil prosti strel po prekršku Benedičiča. S fantastičnim prostim strelom iz kakšnih 25. metrov je rezultat poravnal Džaferi in tekma se je končala z 2-2.

 

Ekipa Železnikov tako ostaja 8., v zadnjem krogu pa sledi gostovanje proti ekipi Poleta. Še vedno so možnosti, da pridemo v zgornjo polovico lestvice, a tokrat nismo odvisni le od sebe. Tekma bo 1. 6. ob 17h.

 

 

19.05.2019

Iz Bohinja brez točk

Gorenjska liga, 20. krog, 18. 5. 2019, 17:30

 

BOHINJ   3:0   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Kovačič Dejan (6', 58'), Horvat Mitja (78')

80 gledalcev

 

Visok tempo tekem v Gorenjski ligi se je za Železnike nadaljeval v sosednji Bohinjski Bistrici, kjer so gostovali pri prvouvrščeni ekipi. Deževna tekma je prinesla domačo zmago, s čimer so Bohinjci zadržali prvo mesto.

 

Že v uvodnih minutah se je pokazalo, da so oslabljeni Železniki (kartoni, poškodbe) brez prave energije, zato so v zadnji vrsti puščali ogromne luknje. To so v 6. minuti Bohinjci takoj izkoristili, ko je po predložku Petkovića z desne neoviran z glavo zadel kapetan Kovačič. Kmalu za tem se je v priložnosti znašel Petković, ki je lepo preigraval in se znašel sam pred vratarjem, a je dvoboj "iz oči v oči" dobil Thaler. Tudi Železniki so si ustvarili svoje priložnosti. Najnevarnejši je bil kapetan Soklič, ki je sprožil iz voleja, v zadnjem trenutku pa je telo podstavil domači branilec in preprečil zadetek. Lepa priložnost se je ponudila tudi Samardžiću, ki je po podaji Sokliča ostal sam na robu kazenskega prostora, a tudi on je "nastreljal" domače branilce. Bohinjci so bili nevarni skozi celoten polčas, a je večina strelov končala mimo vrat Thalerja. Najbliže novemu zadetku je bil Milinkovič, ki je z glavo streljal mimo.

 

V drugem polčasu smo spremljali podoben potek tekme. Bohinjci so z drugim golom Kovačiča podvojili vodstvo. Z desne je lepo podal Peter Arh, prvi strelec lige pa je uspešno realiziral priložnost. Takoj po prejetem golu so si najlepšo priložnost ustvarili gostje. Z lepim preigravanjem si je strel pripravil Aleš Bešter in odlično sprožil, vratarja Zubčiča pa je rešila prečka. V 78. minuti je Bohinj s tretjim golom "rešil" tekmo. Po napaki v ožji obrambi Železnikov je lepo zaključil Horvat in jasno je bilo, da bo zmaga ostala v Bohinju. Dve priložnosti za hat-trick je imel Kovačič, a je enkrat sprožil čez gol, drugič pa je Thalerja rešila vratnica.

 

Glave gor, do konca sta še dve tekmi, boj za 6. mesto pa je še odprt, saj sta Zarica in Jesenice le točko v prednosti. Naslednja tekma bo v soboto, 25. 5. ob 17:30, ko v goste prihajajo Jeseničani. To pa bo tudi zadnja domača tekma v sezoni, zato navijači še posebej lepo vabljeni!

16.05.2019

Zadržali prednost proti Zarici

Gorenjska liga, 19. krog, 15. 5. 2019, 17:30

 

NIKO ŽELEZNIKI   3:2   ZARICA KRANJ

Strelci: Soklič Denis (23'), Tolar Gašper (59'), Lotrič Nejc (65'); Stojkov Dejan (81' /11m/), Preradović Darko (89')

60 gledalcev

 

V 19. krogu Gorenjske lige so Železniki gostili Zarico iz Kranja, ki je bila pred tem krogom le 3 točke pred domačini. Kljub deževni sredi se je v Nivci zbralo lepo število navijačev, ki so spremljali izjemno zanimivo in razburljivo tekmo do zadnje minute. Ko je že izgledalo, da bodo Železniki po suverenem vodstvu tekmo mirno pripeljali do konca, pa so se stvari malce zakomplicirale.

 

V začetku tekme smo spremljali izenačeno predstavo na sredini igrišča. Prva priložnost pa se je ponudila Železnikom, ko se je po dolgem metu Sokliča iz avta in podaljšani žogi Lotriča, pred vrati sam znašel Samardžić, a žogo poslal mimo vrat. Sledil je volej kapetana Sokliča, ki je zletel kakšna 2 metra mimo gola vratarja Hafnerja. V 23. minuti pa prvo veselje na tribunah. Žoga se je po fliperju pred kazenskim prostorom Zarice odbila do Sokliča, ki je z levico lepo zaključil za 1-0. Že nekaj minut kasneje bi lahko vodstvo podvojil Aleš Bešter, a je po lepem predložku Tolarja žogo poslal prek vrat. Zarica je edino pravo priložnost imela po kotu, ko je sam ostal Peradović, a je bil z glavo nenatančen.

 

V drugem polčasu so gledalci videli še 4 zadetke. V 59. minuti je z desne odlično streljal Lotrič, vratar Hafner je žogo odbil na rob kazenskega prostora, kjer je bil Tolar, ki je s prefinjenim udarcem z levico dosegel svoj prvi gol v članski konkurenci. Že 6 minut za tem so Železniki prišli do vodstva s 3-0. Po predložku Jana Pfajfarja s prostega strela je z glavo uspešno zaključil Lotrič, ki je v življenjski formi. Železniki so si pripravili še nekaj priložnosti. Po odličnem poskusu Torkarja z voleja se je izkazal Hafner. Po nekaj "biciklih" si je priložnost pripravil Tolar, a je bil njegov poskus z levico prešibak. V drugem polčasu pa je tudi Zarica prišla do svojih priložnosti. Najprej je po prodoru od daleč poskusil Stevanovič, a je Šturm žogo brez težav ulovil. Sledil je nevaren predložek z desne, ki se je izkazal za nevaren strel proti golu, z nogo pa je odbil vratar domačih. Nato je iz voleja še enkrat zapretil Stevanovič, gol pa mu je s parado preprečil Šturm. V 80. minuti pa se je tekma za domače nekoliko zakomplicirala, saj so ostali le z deseterico. Pfajfar je v kazenskem prostoru nenamerno igral z roko, ker pa je preprečil zadetek gostov, je upravičeno prejel rdeči karton. Iz enajstmetrovke je bil za Zarico uspešen Stojkov, ki je vlil nekaj upanja za goste. Železniki so se potegnili v obrambo in želeli zadržati prednost dveh zadetkov. Zarica je imela naslednjo priložnost prek Rozman-Močnika, ki je sprožil za kakšen meter mimo vrat. Gostje iz Kranja so nevarno ogrozili zdravje domačih navijačev, saj so jim dvignili pritisk s svojim drugim zadetkom. V 89. minuti je na 3-2 v slogu Ronaldinha s "špico" znižal Peradović. Časa za popoln preobrat je vendarle zmanjkalo, Železniki so uspeli zadržati vodstvo in zmaga je ostala doma. 

 

S pomembnimi 3 točkami so Železniki skočili na 7. mesto in ulovili 6. uvrščeno Zarico. Do konca prvenstva so le še 3 tekme. Železniki se v soboto 18. 5. odpravlajo v Bohinjsko Bistrico, kjer gostujejo pri tamkajnšnji prvouvrščeni ekipi. Tekma bo ob 17.30.  
 

12.05.2019

Remi v Škofji Loki

Gorenjska liga, 18. krog, 11. 5. 2019, 17:00

 

ŠKOFJA LOKA   3:3   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Gorenjc Alexander (29', 34'), Janežič Luka (49'); Soklič Denis (44' /11m/, 58'), Lotrič Nejc (66')

50 gledalcev

 

Ekipa Železnikov se je tokrat odpravila na najkrajše gostovanje in sicer v sosednjo Škofjo Loko. Muhasto vreme je zdržalo, na svoj račun pa so prišli gledalci, ki so videli kar 6 golov in na koncu delitev točk. Igralec tekme je bil Nejc Lotrič, ki je sploh prvič začel tekmo v udarni enajsterici.

 

Tekma je ponudila veliko golov, ne pa visoke dinamike nogometne igre. V prvem delu so igralci obeh ekip poskušali predvsem s streli z razdalje, a svojih merilnih naprav še niso umerili. Do golov pa so pripeljale predvsem napake obramb. Ločani so povedli v 29. minuti, ko je gostujoči bočni branilec Frelih podal vratarju Šturmu, ki pa je bil pod pritiskom dveh domačih napadalcev. Storil je napako, Gorenjc pa je žogo potisnil v nebranjeno mrežo in bilo je 1-0. Že čez 5 minut je Gorenjc zabil drugič, tokrat po napaki Dolenca, ki ni uspel odbiti žoge. Železniki so uspeli znižati tik pred koncem prvega polčasa. Po roki v kazenskem prostoru domačih je enajstmetrovko uspešno realiziral kapetan Soklič. Odlično izvedeno enajstmetrovko si lahko pogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=M4Xl-Bbr1Cs . Polčas se je tako končal 2-1 v korist Škofje Loke.

 

V drugem polčasu so domači spet ušli na 2 gola razlike, saj je za 3-1 v 49. minuti zadel Janežič po novi napaki v ožji obrambi Železnikov. Ko je že izgledalo, da bodo Ločani tekmo mirno pripeljali do konca, pa je na sceno stopil igralec tekme Lotrič. V 58. minuti je z odličnim predložkom z desne zaposlil Sokliča, ki je z glavo premagal nemočnega vratarja Reinerja. To je bil že njegov 7. gol v letošnji sezoni. 8 minut kasneje je Lotrič še sam uspel zadeti svoj debitantski zadetek v članski konkurenci, ko je s prefinjenim strelom v malo mrežico premagal domačega vratarja. Rezultat je bil tako poravnan na 3-3, kar pa je bil tudi končni rezultat, saj nobena od ekip do konca ni več zadela. Igralec tekme je bil z odlično predstavo Nejc Lotrič, ki so ga po tekmi že obletavale nove oboževalke.

 

Naslednja tekma Železnikov bo že v sredo. V Nivco tokrat prihaja ekipa Zarice iz Kranja. Tekma bo 15. maja ob 17:30 uri. Navijači vabljeni!

08.05.2019

Visoko z zmago iz Nivce

Gorenjska liga, 17. krog, 4. 5. 2019, 17:00

 

NIKO ŽELEZNIKI   1:3   VISOKO

Strelci: Pfajfar Jan (89'); Boncelj Uroš (2'), Križaj Peter (70'), Vrtač Tim (78')

140 gledalcev

 

V 17. krogu Gorenjske lige je v goste prišla ekipa z Visokega. V Nivci se je spet zbralo lepo število gledalcev, ki pa tokrat niso videli uspešne predstave Železnikov, saj so se gostje domov vrnili s tremi točkami.

 

Že v 2. minuti so prišli do vodstva, ko je po zmedi v obrambi domačih vratar Šturm prvi strel še uspel odbiti v vratnico, na odbiti žogi pa je bil uspešen Boncelj, ki je žogo pospravil v mrežo. Nato smo spremljali precej izenačen polčas brez pravih priložnosti. Domači so prišli do odprtega strela, ko je Soklič z voleja meril previsoko. 

Navijači se tudi v drugem delu niso nagledali lepega nogometa. Sodnik Bavrlič se je razmahal in obema ekipama v drugem polčasu pokazal kar 11 rumenih in 1 rdeči karton. Visoko je podvojil svoje vodstvo v 70. minuti, ko je bil po protinapadu na drugi vratnici uspešen Križaj. Železnikom ni preostalo drugega, kot da se popolnoma odprejo, kar jih je stalo še enega prejetega zadetka. V 78. minuti je obrambi ušel Vrtač, preigral še Šturma in zadel za 0-3. V 85. minuti so domači imeli igralca manj, saj je drugi rumeni karton zaradi "petelinjenja" dobil David Gajgar. Poteza tekme pa je sledila v 89. minuti, ko je s projektilom iz kakšnih 25. metrov pajčevino vrat Žana Vrtača posnel Jan Jesé Rodriguez José Paixão de Oliveira Bogo Júnior Pfajfar. S tem golom so domači le ublažili poraz, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

 

Naslednja tekma za Železnike bo v soboto, 11. 5. ob 17h v Škofji Loki, kjer gostujemo pri tamkajšnji tretjeuvrščeni ekipi. Vabljeni! 

29.04.2019

Suvereno proti Preddvoru

Gorenjska liga, 16. krog, 27. 4. 2019, 17:00

 

NIKO ŽELEZNIKI   4:0   PREDDVOR

Strelci: Soklič Denis (3', 52'), Gruškovnjak Amadej (12', 38')

90 gledalcev

 

V 16. krogu gorenjske nogometne lige so Železniki gostili Preddvor. Pred tekmo je krajša nevihta namočila igrišče in osvežila zrak, tako da so bile razmere za igro perfektne. Bolje so jih izkoristili domačini, saj so tekmo "rešili" v svojo korist že v prvem polčasu, v drugem pa so zmago le še potrdili.

 

Prvi gol so Železniki dosegli že v 3. minuti. Na sredini je Aleš Bešter s finto iz igre vrgel dva gostujoča nogometaša, podal do Gruškovnjaka, ta pa je zavrnil kapetanu Sokliču, ki je žogo brez težav potisnil v prazna vrata. Velja omeniti, da je bil prvi gol dosežen pri 100% posesti domačih, saj se nogometaši Preddvora še niso dotaknili žoge. Naslednji gol je bil zelo podoben prvemu, le da je podaja prišla iz druge strani. V 12. minuti je Kavčič prodrl mimo gostujočega branilca in podal na drugo vratnico, kjer je Gruškovnjak neoviran zadel za 2:0. V prvem polčasu so Železniki nadzorovali potek dvoboja, gostje pa so poskušali le prek protinapadov. Po dolgi žogi prek obrambne linije domačih se je igralec Preddvora znašel kar naenkrat sam, prvi pri žogi pa je bil vseeno vratar Šturm, ki je pravočasno zapustil vrata. Tekma je bila bolj ali manj odločena v 38. minuti, ko je predložek z desne strani v sredino poslal Jelovčan, Soklič je bil malce prekratek, na drugi vratnici pa je bil na pravem mestu še drugič Gruškovnjak, ki je z glavo povišal na 3:0. Preddvor si je najlepšo priložnost priigral tik ob zaključku polčasa, ko si je Kokić z lepim preigravanjem priboril prostor za strel. Z levico je udaril proti bližnji vratnici, a je Šturm odbil v kot.

 

V drugem polčasu je tempo igre precej padel. Še naprej smo sicer spremljali terensko prevlado Železnikov. Četrti gol so dosegli po kotu v 52. minuti, ko je v sredino podal Potočnik, vratar Strniša pa je žogo izpustil. Zraven sta bila Dolenc in Soklič, slednjemu pa je uspelo žogo potisniti čez črto in tako je dosegel svoj drugi gol na tekmi ter petega v celotni sezoni. Po novi napaki vratarja gostov se je pred praznimi vrati znašel Aleš Bešter, a mu je žoga šla "prek noge" in posledično tudi mimo gola. Preddvor je najnevarneje zapretil po kotu, ko se je žoga odbila na rob kazenskega prostora. Tam je iz voleja odlično sprožil kapetan Mlakar, a se je z bravurozno reakcijo izkazal Šturm in uprizoril pravi "el paradon". Železniki so tekmo mirno pripeljali do konca, omeniti pa velja še vstop rezervnega vratarja Preddvora v 88. minuti. Navijači in igralci obeh ekip so Ljubomira Pegana, ki je kljub častitljivim letom v odlični športni pripravljenosti, na igrišče pospremili z glasnim aplavzom in stoječimi ovacijami, kot jih na gostujočih tekmah prejme le še Lionel Messi na stadionu Santiago Bernabeu.

 

Z novo zmago Železniki držijo stik z zgornjo polovico lestvice, naslednja tekma pa bo pravtako domača, saj v Železniki prihajajo igralci iz Visokega. Tekma bo v soboto 4. maja ob 17h. Navijači vabljeni v velikem številu!

21.04.2019

Točka proti Britofu

Gorenjska liga, 15. krog, 20. 4. 2019, 17:00

 

BRITOF   1:1   NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Kavčič Rok (18'); Logar Matic (80')

200 gledalcev

 

V 15. krogu gorenjske lige so člani Železnikov gostovali v Britofu, kjer se je na sončno soboto zbralo preko 200 gledalcev. Spremljali smo pester obračun, hitro vodstvo gostov, ko je že kazalo na zmago pa so domači izenačili in sledila je delitev točk.

 

V prvem polčasu smo spremljali rahlo prevlado igralcev Britofa, a vodstva so se veselili Železniki. Prvo priložnost na tekmi so imeli gostje, ko je po podaji Potočnika sprožil Andraž Pfajfar, a je bil z levico nenatančen. V 18. minuti je sledilo vodstvo. Vratar Šturm je poslal dolgo žogo proti zadnji liniji Britofa. Po napaki Šenka in ožje obrambe domačih, se je Kavčič znašel sam pred vratarjem Oštirjem in ga rutinirano premagal za 0:1. Velja omeniti, da je bil to sploh njegov prvi uradni gol v članski konkurenci. Domači so v prvem polčasu poskušali predvsem s streli z razdalje ter iz prekinitev. Gostujoči vratar Šturm z večino streli ni imel težav, najnevarnejši pa je bil poskus Logarja z leve, a je tudi tega ukrotil. Naslednja omembe vredna priložnost je prišla po kotu, ko so po "fliperju" v kazenskem prostoru domači stresli prečko, končalo pa se je le z novim kotom. Domači vratar Oštir je v prvem polčasu moral posredovati samo še po strelu Aleša Beštra z razdalje. Britof je v zaključku prvega polčasa še enkrat zapretil iz kota, ko je Tolar skoraj zatresel lastno mrežo, vendar so gostje znova odbili in polčas se je zaključil z 0:1.

 

V nadaljevanju smo spremljali podobno tekmo, vendar manj izrazitih priložnosti. Železniki so se večji del drugega polčasa čvrsto branili, vmes pa imeli tudi nekaj priložnosti za povišanje rezultata. Kapetan Soklič je poskusil z volejem, a je streljal visoko prek vrat. Dve priložnosti je imel Potočnik, ki je prvič streljal mimo, drugič pa z levico prek gola. Sledila je 80. minuta in izenačenje za domače. Po napaki v zadnji vrsti Železnikov se je žoga odbila do Logarja, ki je s pomočjo "bloka" premagal Šturma in poskrbel za končni rezultat 1:1. Takoj po golu sta se v priložnosti za goste znašla še Lotrič in Kavčič, a sta oba ostala nezbrana pri zaključku.

 

Z novo točko v spomladanskem delu so Železniki ohranili 8. mesto, velja pa omeniti, da jih do 4. mesta loči le 6 točk. Prav zato bosta naslednji dve tekmi izredno pomembni. Obe tekmi bosta v Nivci, prva že v soboto, 27. 4. ob 17h, ko v goste prihajajo igralci iz Preddvora. Navijači vabljeni!

16.04.2019

Dve enajstmetrovki in visok poraz

Gorenjska liga, 14. krog, 13. 4. 2019, 17:00

 

NIKO ŽELEZNIKI   0:5   ŠOBEC LESCE

Strelci: Dermastja Jaka (4', 69'), Mlakar Rok (10'), Dolar Jure (37'), Černivec Žan (41')  

200 gledalcev

 

Po dveh zmagah v spomladanskem delu je prišel tudi prvi poraz. V goste je prišla drugouvrščena ekipa iz Lesc. Gostje so hitro pokazali svojo premoč in že v uvodnih minutah je bila tekma praktično odločena.

Lesce so povedle že v 4. minuti po metu iz avta na sredini igrišča. Obramba domačih je izpadla, po predložku s strani pa je na drugi vratnici neoviran zadel Dermastja. Po visokem pritisku gostov je naslednji gol prišel v 10. minuti. Po predložku Straška je z glavo zaključil Mlakar. Železniki so bili v prvem polčasu povsem neprepoznavni, žoga enostavno ni stekla. Leščani pa so do konca prvega polčasa "zaprli" tekmo s še dvema zadetkoma. V 37. minuti je po predložku iz prostega strela zadel Dolar, v 41. minuti pa po šolskem protinapadu še Černivec.

 

V drugem polčasu smo kljub visokem rezultatu spremljali kar zanimivo dogajanje. Dermastja je v 69. minuti poskrbel za petardo v domači mreži. Lesce so potem skušale umiriti igro, Železniki pa so po opravljenih zamenjavah zaigrali bolje. V 75. minuti se je v priložnosti za domače znašel Tolar, a so Leščani preprečili zadetek z roko. Sledila je enajstmetrovka, k "beli piki" je pristopil Jan Pfajfar, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Patljak. Naslednja priložnost je prišla po predložku Tolarja iz prostega strela, vratnico pa je stresel Rok Bešter. Prav nad njim je vratar Patljak storil prekršek v 89. minuti in sledila je druga enajstmetrovka za domače. Tokrat je poskusil Samardžić, a kot bi bil dan zaklet, tudi njegova žoga ni končala v mreži, saj je sprožil mimo. 

 

Tekma se je tako končala s končnih 0:5 za Lesce. Naslednja tekma Železnikov bo proti Britofu v gosteh in sicer v soboto, 20. 4. ob 17h.

07.04.2019

Minimalna zmaga v Bitnjah

Gorenjska liga, 13. krog, 6. 4. 2019, 16:30

 

BITNJE DOBROZASENCI.SI    0:1    NIKO ŽELEZNIKI

Strelci: Pfajfar Andraž (29')

40 gledalcev

 

Druga tekma v spomladanskem delu je prinesla drugo zmago za Železnike. Tokrat na prvi gostujoči tekmi, ki so jo člani odigrali v Bitnjah. Zaradi dežja v preteklih dneh je bilo igrišče precej namočeno in blatno, zato prave lepote v nogometni igri ni bilo. Čvrst obračun, ki ni ponudil veliko priložnosti, pa je s prvim zadetkom v sezoni odločil povratnik po poškodbi Andraž Pfajfar.

 

Zaradi namočenega igrišča sta obe ekipi do priložnosti prihajale le po strelih iz razdalje oz. iz prekinitev. V prvem polčasu so Bitenjčani poskušali predvsem z dolgimi žogami po boku na Knific-Koširja, a sta gostujoča branilca Pfajfar Jan in Dolenc vse napade uspešno odbila. Tako kot na prvi tekmi pa so Železniki zadeli iz svoje prve prave priložnosti in sicer v 23. minuti. Po prestreženi žogi na sredini so rdeči lepo izigrali vezno linijo domačih, kar je omogočilo veliko prostora Dautiju, ki je sprožil iz več kot 25 metrov. Žoga se je od prečke odbila v tla, prvi pri "odbitku" pa je bil Andraž Pfajfar, ki je neoviran z glavo premagal nemočnega vratarja Krasića. Bitnje so v prvem polčasu pretile le iz prekinitev, a brez pravih priložnosti. Za Železnike je z razdalje poskusil kapetan Soklič, vendar je zavito žogo odbil Krasić. Ob zaključku prvega dela je predložek z desne v sredino poslal Patrik Gajgar, kar pa se je izkazalo za nevaren strel, saj je žoga po posredovanju domačega vratarja končala v prečki. Po odbiti žogi pa je spet odlično reagiral Krasić, ki je preprečil zadetek Sokliča.

 

V drugem polčasu smo spremljali le še preskok igro in priložnosti domačih iz prekinitev. Najprej je vratar Železnikov Thaler uspešno ulovil neugoden poskus iz prostega strela, kasneje pa so Železniki kar 3x reševali iz golove črte (Potočnik, Pfajfar J., Gajgar D.). Gostje si v drugem polčasu prave priložnosti niso ustvarili, saj so se z borbeno predstavo osredotočili na branjenje. Tako je mreža Železnikarjev še drugič v spomladanskem delu ostala nedotaknjena.

 

Druga spomladanska zmaga brez prejetega gola pa je najlepše vabilo za navijače. Naslednja tekma bo v soboto, 13. 4. ob 17:00, ko v Nivco prihajajo drugouvrščene Lesce. Vabljeni!

03.04.2019

Uspešen uvod v spomladanski del

Gorenjska liga, 12. krog, 30. 3. 2019, 16:00

 

NIKO ŽELEZNIKI 3:0 VELESOVO

Strelci: Denis Soklič (9', 37'), Refik Samardžić (63')

280 gledalcev

 

V soboto 30. 3. se je začel spomladanski del Gorenjske lige za sezono 2018/19. V Železnike so prišli gostje iz Velesovega. Preko 250 gledalcev je v sončnem vremenu videlo prepričljivo zmago domačih. Uspešen štart v sezono za Železnike je bil potrditev uspešnega pripravljalnega obdobja (3 zmage, 1 poraz na prijateljskih tekmah).

 

V uvodnih minutah nobena od ekip ni izrazito pritisnila, spremljali smo bolj medsebojno "tipanje". Že v 9. minuti pa so domači prišli v vodstvo. Po neposrečenem izbijanju rumenih iz Velesovega je žoga končala v kotu, iz katerega je Potočnik lepo podal v petmetrski prostor, kjer je z glavo zabil Soklič in prvič poskrbel za veselje. Po golu smo spremljali boljšo igro Železnikov in precej trd boj na sredini igrišča. Kmalu se je v priložnosti znašel Kavčič, ko se je po posrečeni akciji in podaji Sokliča znašel sam pred vratarjem Rezarjem, a je ostal nezbran in žogo poslal mimo desne vratnice. Nov val navdušenja za navijače pa je prišel v 37. minuti. Gostujoči branilec Bobnar je storil napako v zadnji vrsti, kar je izkoristil junak tekme, Soklič. Ukradel je žogo branilcu in z diagonalnim strelom premagal gostujočega vratarja, kar je bil njegov 3. gol v celotni sezoni. V prvem polčasu gostje niso imeli izrazitih priložnosti. Nevarni so bili le iz prekinitev, iz katerih so si ustvarili 2-3 polpriložnosti.

 

V drugem polčasu smo še naprej spremljali čvrsto tekmo. V 63. minuti je za potezo tekme poskrbel Samardžič. Izkazal se je z zadetkom, ki ga je dosegel globoko iz svoje polovice. Z močno levico je izbijal žogo iz žarišča igre na sredini, hitro pa se je izkazalo, da gre žoga v visokem loku proti golu gostov. Vratar Rezar je storil hudo napako in po neposrečenem lovljenju se je žoga odkotalila v gol in Železniki so vodili s 3:0. Igralcem Velesovega ni preostalo drugega, kot da se odprejo, a spremembe rezultata nismo več videli. Domači vratar Šturm je bil na preizkušnji le po prostem strelu, ko je žogo brez težav odbil v kot. Domači pa so prek protinapadov imeli še nekaj lepih priložnosti, a so ostali nezbrani pri zaključkih. Omeniti velja obrambo Rezarja po strelu Kavčiča in strel Lotriča iz obrata, ki je žogo poslal preko gola. Sodnik Žnidaršič je odpiskal in Železniki so lahko vknjižili prve 3 "spomladanske" točke v sezoni.

 

Pohvaliti velja vse navijače, ki so se zbrali (kot vedno) v lepem številu. Ultrasi so celo poskrbeli za svetlobno-dimni šov. Naslednja tekma Železnikov bo že v soboto, 6. 4. ob 16:30 v Bitnjah. Vabljeni!

 

30.10.2018

Razpored tekem 3.11. - 4.11.2018

NK  ŽELEZNIKI  -  RAZPORED  TEKEM

 

 

 

Razpored tekem 3.11 in 4.11.2018

 

 

 

SOBOTA  3.11

ČLANI – JESENICE : ŽELEZNIKI
      ob 14.00 uri. Odhod ob 12.00 uri.

NEDELJA  4.11.

ST. DEČKI – BOHINJ : ŽELEZNIKI
      ob 10.00 uri.
Odhod ob 8.15 uri. Lastni prevoz.

MLADINCI – ŽELEZNIKI : VISOKO
      ob 14.00 uri. Zbor ob 13.15 uri.

St. dečki in mladinci zaključujejo jesenski del sezone 2018/2019

23.10.2018

Razpored tekem 26.10. - 28.10.2018

NK  ŽELEZNIKI  -  RAZPORED  TEKEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PETEK  26.10.
CICIBANI U-11 – ŽIRI : ŽELEZNIKI
      ob 16.30 uri. Odhod ob 15.00 uri.

SOBOTA  27.10.
ML. DEČKI – ŽELEZNIKI : BITNJE
      ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

ČLANI – ŽELEZNIKI : BOHINJ
      ob 16.00 uri. Zbor ob 15.00 uri.

NEDELJA  28.10.
ST. DEČKI – BOHINJ : ŽELEZNIKI
     ob 10.00 uri. Odhod ob 8.15 uri.
Lastni prevoz

MLADINCI – JESENICE : ŽELEZNIKI
      ob 14.00 uri. Odhod ob 12.15 uri.

Za cicibane U-9, cicibane U-11, ml. dečke in st. dečke je to zaključek jesenskega dela prvenstva 2018/2019.

14.10.2018

Razpored tekem 16.10. - 21.10.2018

NK  ŽELEZNIKI  -  RAZPORED  TEKEM

 

 

 

 

 

TOREK  16.10.
CICIBANI U-11 – ŠK. LOKA : ŽELEZNIKI
      ob 16.30 uri. Odhod ob 15.30 uri.

PETEK  19.10.
CICIBANI U-11 – ŽELEZNIKI : BRITOF
      ob 16.30 uri. Zbor ob 15.45 uri.

SOBOTA  20.10.
ML. DEČKI – ŽIRI : ŽELEZNIKI
      ob 11.00 uri. Odhod ob 9.30 uri.

ČLANI – ZARICA : ŽELEZNIKI
      ob 15.30 uri. Odhod ob 14.00 uri.
- DRESI

NEDELJA  21.10.
ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : ŠK. LOKA
      ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

MLADINCI - PROSTI

09.10.2018

Razpored tekem 9.10.2018

NK  ŽELEZNIKI  -  RAZPORED  TEKEM

 

 

 

TOREK  9.10.
ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : TRIGLAV
      ob 18.00 uri. Zbor ob 17.15 uri.

 

SREDA  10.10.
ML. DEČKI – BRITOF : ŽELEZNIKI
      ob 16.30 uri. Odhod ob 15.00 uri.
MLADINCI – ŽELEZNIKI : VISOKO
pokal
      ob 16.00 uri. Zbor ob 15.15 uri.

 

PETEK  12.10.
CICIBANI U-11–ŽELEZNIKI :PREDDVOR
      ob 17.00 uri. Zbor ob 16.15 uri.

 

SOBOTA  13.10.
ML. DEČKI – ŽELEZNIKI : PREDDVOR
      ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.
ČLANI – ŽELEZNIKI : ŠK. LOKA
      ob 15.30 uri. Zbor ob 14.30 uri.

 

NEDELJA  14.10.
ST. DEČKI – NAKLO : ŽELEZNIKI
      ob 10.00 uri. Odhod ob 8.30 uri. –
DRESI

MLADINCI – NAKLO : ŽELEZNIKI
      ob 15.30 uri. Odhod ob 14.00 uri.

 

TOREK  16.10.
CICIBANI U-11 – ŠK. LOKA : ŽELEZNIKI
      ob 17.00 uri. Odhod ob 16.00 uri.

CICIBANI U-9 – Turnir v soboto 13.10.

24.10.2017

Razpored tekem 26.10 do 29.10.2017

Razpored prihodnjega kroga si lahko pogledate v prispevku

 

 

 

ČETRTEK 26.10.

CICIBANI U-11 – ŠK. LOKA : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri. Odhod ob 16.00 uri.


SOBOTA 28.10.

CICIBANI U-9 –Turnir v Železnikih
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.30 uri.

ML. DEČKI – ŽIRI : ŽELEZNIKI
ob 11.00 uri. Odhod ob 9.30 uri.

ČLANI – PREDDVOR : ŽELEZNIKI
ob 15.30 uri. Odhod ob 13.45 uri.


NEDELJA 29.10.

ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : BRITOF
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

MLADINCI – ŽIRI : ŽELEZNIKI
ob 14.30 uri. Odhod ob 13.00 uri.

12.10.2017

Razpored tekem 13.10 do 17.10.2017


V prihodnjem vikendu lepo vabljeni na naslednje tekme v prispevku

 

 

 

PETEK 13.10.
CICIBANI U-11 – ŠENČUR : ŽELEZNIKI
ob 16.30 uri. Odhod ob 15.00 uri.


SOBOTA 14.10.
CICIBANI U-9 – Turnir na Britofu ob 10.00 uri.
Odhod ob 8.30 uri. Lastni prevoz.

ČLANI – DLN : ŽELEZNIKI
ob 16.00 uri. Odhod ob 14.15 uri.


NEDELJA 15.10.
ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : BLED
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

MLADINCI – ŽELEZNIKI : JESENICE
ob 16.00 uri. Zbor ob 15.15 uri.


PONEDELJEK 16.10.
ML. DEČKI – BRITOF : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri. Odhod ob 15.30 uri.


TOREK 17.10.
CICIBANI U-11 – ŽELEZNIKI : SAVA
ob 17.00 uri. Zbor ob 16.30 uri.

04.10.2017

Razpored tekem 6.10 do 11.10.2017


V prihajajočem vikendu in v drugem tednu sledijo tekme:

 

 

 

PETEK 6.10.

CICIBANI U-11 – ŽELEZNIKI : ŽIRI
ob 17.00 uri. Zbor ob 16.30 uri.


SOBOTA 7.10.

ML. DEČKI – ŽELEZNIKI : TRŽIČ
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.30 uri.

ČLANI – ŽELEZNIKI : VELESOVO
ob 16.00 uri. Zbor ob 15.00 uri.


NEDELJA 8.10.

ST. DEČKI – NAKLO : ŽELEZNIKI
ob 10.00 uri . Odhod ob 8.30 uri.

MLADINCI – LESCE : ŽELEZNIKI
ob 16.00 uri. Odhod ob 14.15 uri.


TOREK 10.10.

MLADINCI – ZARICA : ŽELEZNIKI (zaostala)
ob 16.30 uri. Odhod ob 15.15 uri.


SREDA 11.10.

ČLANI – PREDDVOR : ŽELEZNIKI (pokalna)
ob 16.00 uri. Odhod ob 14.15 uri.

07.09.2017

Razpored tekem 9.9 do 13.9.2017

Po odličnih rezultatih v prejšnjem vikendu nas čakajo nove tekme in le s tvojo pomočjo bomo dosegali podobne rezultate.

V drugem tekmovalnem tednu nas čakajo naslednje tekme:

SOBOTA 9.9.

ML. DEČKI – NAKLO : ŽELEZNIKI
ob 13.00 uri. Odhod ob 11.30 uri.

ČLANI – ŽELEZNIKI : NAKLO
ob 17.00 uri. Zbor ob 16.00 uri.


NEDELJA 10.9.

ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : ZARICA U-14
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

MLADINCI – ŽELEZNIKI : ŽIRI
ob 17.00 uri. Zbor ob 16.15 uri.

SREDA 13.9.

CICIBANI U-11 – ŽIRI : ŽELEZNIKI
ob 17.30 uri. Odhod ob 16.00 uri.

ST. DEČKI -ŠK. LOKA U-14 : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri na Godešiču. Lastni prevoz.
Odhod ob 16.00 uri.

 

V Njivici bodo igrali člani, mladinci in starejši dečki.

 

Lepo vabljeni!

28.08.2017

Razpored tekem 2.9 do 4.9.2017

Nogomet je nazaj, vendar se vse začenja v gosteh

V soboto imajo člani uvodno preizkušnjo na Poletu, v nedeljo pa bodo starejši dečki napadali Velesovo, mladinci pa Visoko. V ponedeljek bo še tekma mlajših dečkov v Bitnjah. Vse tekme so v gosteh.

SOBOTA 2.9.
ČLANI – POLET : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri. Odhod ob 15.45 uri. Lastni prevoz.


NEDELJA 3.9.
ST. DEČKI – VELESOVO : ŽELEZNIKI
ob 10.00 uri. Odhod ob 8.30 uri.

MLADINCI – VISOKO : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri. Odhod ob 15.30 uri.

PONEDELJEK 4.9.
ML. DEČKI – BITNJE : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri. Odhod ob 16.00 uri.

18.08.2017

Opravljen žreb tekmovalnih parov za GNL-člani

V prostorih MNZG-Kranj je bil opravljen žreb tekmovalnih parov za prvi del prvenstva v Gorenjski članski ligi. Ples kroglic je določil, da bo že v prvem krogu (sobota, 2.9.2017) na sporedu nekaj sosedskih derbijev. Tako bo v Britofu gostovalo Visoko, Škofja Loka bo gostila JuRentA Bitnje, v Preddvoru pa se bosta pomerila domaća ekipa in Royal Sport DLN. Kondor Godešič je v prvem krogu prost, preostali trije pari pa so:
Zarica Kranj B : Velesovo
Polet : Niko Železniki
Naklo : Žiri

Tekmovanje bo sicer potekalo v dveh delih. Najprej bo vsaka ekipa po enkrat igrala s preostalimi (13 krogov, pri čemer bo 11 krogov odigranih jeseni, 2 pa v pomladanskem delu), nato pa se bo najboljših šest uvrstilo v skupino za prvaka, preostalih sedem pa v skupino za obstanek oz. za razvrstitev od sedmega mesta naprej. Ekipe v ligi za prvaka bodo v pomladanskem delu med seboj odigrale še deset krogov (dvokrožni sistem), ekipe iz lige za obstanek pa po modificiranem dvostopenjskem enokrožnem sistemu prav tako deset tekem.

Celoten razpored sezone si lahko pogledate na http://www.mnzgkranj.si/dokumenti/Razpored-GNL-%C4%8Dlani-1718-prvi%20del.pdf

Članek je vzet iz strani medobčinske nogometne zveze Kranj.

30.05.2017

RAZPORED TEKEM 2.6. - 6.6.2017

Še zadnji tekmovalni vikend za večino selekcij.

 

RAZPORED  TEKEM

PETEK  2.6.
CICIBANI U-11 – BRITOF : ŽELEZNIKI
      ob 18.00 uri. Odhod ob 16.30 uri.

SOBOTA  3.6.
KADETI – ŽELEZNIKI : SAVA
      ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

ML. DEČKI – JESENICE : ŽELEZNIKI
      ob 12.00 uri. Odhod ob 10.15 uri.

ČLANI – ŽELEZNIKI : JECOM DLN
      ob 17.00 uri. Zbor ob 16.00 uri.

NEDELJA  4.6.
ST. DEČKI – BOHINJ : ŽELEZNIKI
      ob 10.00 uri. Odhod ob 8.15 uri.

MLADINCI – ŽELEZNIKI : ŽIRI
      ob 18.00 uri. Zbor ob 17.15 uri.

TOREK  6.6.
CICIBANI U-11 – ŽELEZNIKI : VELESOVO
        ob 17.30 uri. Zbor ob 17.00 uri. – Eno igrišče

 

Sporočamo tudi, da bomo tudi letos poskrbeli za zanimivo preživljanje prostega časa. Organizirali bomo nogometne počitnice za otroke letnik 2001 do 2011.
Več sledi v naslednjem prispevku.

10.04.2017

RAZPORED TEKEM 14.4. - 17.4.2017

Tretji tekmovalni teden te pomladi bo potekal po razporedu v prispevku.

 

RAZPORED  TEKEM

 

Petek 14.4.

CICIBANI U-11 – ŽELEZNIKI : TRIGLAV 

ob 17.30 uri. Zbor ob 17.00 uri.

 

Sobota 15.4.

KADETI – ŽELEZNIKI : JESENICE

ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

ML. DEČKI – BLED : ŽELEZNIKI

ob 10.00 uri. Odhod ob 8.15 uri.

ČLANI – ZARICA B : ŽELEZNIKI

ob 16.30 uri. Odhod ob 15.00 uri.

 

Ponedeljek  17.4.

ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : TRŽIČ-NAKLO

ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

MLADINCI - ŽIRI : ŽELEZNIKI

ob 16.00 uri. Odhod ob 14.15 uri.

15.06.2016

DAN NOGOMETA ŽELEZNIKI 2016

DAN NOGOMETA ŽELEZNIKI 2016

Dan nogometa 2016 bo potekal v soboto, 18.06.2016.

 

Program:

11:00               Pričetek programa

12:00 -12:45   Predstavitev ekipe U9 ter igra med U9: starši

13:00 – 13:45  Predstavitev ekipe U11 ter

Igra med  U10: starši

                        Igra med  U11: starši

14:00 – 14:45  Predstavitev ekipe U13 ter igra med U13 : starši

15:00 – 15:45  Predstavitev ekipe U15 nato igra med U15: starši

Zabavne igre

16:30 – 17:15  Tekma ČLANI : VETERANI

17:30 – 18:15  Tekma KADETI : ČLANI

                        Zabavne igre

15.06.2016

NOGOMETNE POČITNICE

V NK Železniki bomo tudi letos poskrbeli za zanimivo preživljanje prostega časa. Organizirali bomo nogometne počitnice za otroke letnik 2000 do 2010.

Nogometne počitnice trajajo od ponedeljka, 27.06. do petka, 01.07.2016 in sicer vsak dan med 10:00 in 16:00 uro.

 

Prijave na telefon 041 934 530 – Tomaž Bertoncelj

 

Lep pozdrav,

Tomaž Bertoncelj

24.03.2016

Razpored tekem od 26.3. do 28.3.

Razpored tekem od 3.10. do 4.10.

 V tem tednu bodo naši igralci odigrali naslednje tekme.

 SOBOTA 26.3.

KADETI – BRITOF : ŽELEZNIKI
ob 10.00 uri. Odhod ob 8.45 uri.

 PONEDELJEK 28.3.

ST. DEČKI - ŽELEZNIKI : ŠKOFJA LOKA
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

 


 

02.10.2015

Pregled dogodkov od 25.9.2015 do 3.10.2015

V 5. krogu gorenjske članske lige je bil derbi v Velesovem, kjer so se vodeči domačini z lanskimi prvaki iz Bitenj razšli z neodločenim rezultatom 2:2. Četrto zmago je doseglo Naklo (5:2 proti ekipi Kondor-Polet) in z dvanajstimi točkami z drugega mesta izpodrinilo Visoko, ki je tokrat doma izgubilo s 4:1 proti Ločanu. Počasi se prebuja tudi Niko Železniki, ki je zmagal še drugič zapored, tokrat je bil v Šenčurju boljši od Jecom Sport DLN z 2:1, enako pa je uspelo tudi Preddvoru na gostovanju v Bohinju. Na dnu je brez točk še vedno Britof, ki je v Podbrezjah klonil s 3:0.

Rezultati mlajših selekcij:

Kadeti
Niko Železniki 0:2 Britof 

Starejši dečki
Bled-Bohinj 2:4 Niko Železniki

Mlajši dečki U13
Niko Železniki 5:2 Triglav Domplan-beli
Šenčur-Visoko 0:2 Niko Železniki

Po slabšem uvodu v novo sezono se počasi prebuja tudi Niko Železniki, ki je zmagal še drugič zapored, tokrat je bil v Šenčurju boljši od Jecom Sport DLN z 2:1 in je doslej zbral skromnih sedem točk.V soboto, 3.10.2015 pa bo na domačem igrišču v Njivici članska ekipa gostila ekipo FC Podbrezje, ki v Železnike prihajajo s šestimi točkami.

Na sporedu so še tekme mlajših selekcij:

Kadeti - v gosteh
Zarica Kranj : Niko Železniki - sobota, 3.10.15 ob 10.00

Starejši dečki - doma
Niko Železniki : NOGA Triglav Podgorje - nedelja, 4.10.15 ob 10.00

Mlajši dečki U13 - doma
Niko Železniki : Škofja Loka B - sobota, 3.10.15 ob 13.00

 

13.05.2015

Razpored tekem od 15.5. do 19.5.

V 1.GNL bo v ligi za prvaka naslednji krog že v soboto, 16.5., tekme pa se bodo pričele ob 17.30.


Derbi bo v Železnikih, kjer gostujejo Ločan, preostala para pa sta Bitnje : Jesenice in Niko Žiri : Visoko.

PETEK  15.5. CICIBANI U-11 – ŽIRI : ŽELEZNIKI ob 17.00 uri. Odhod ob 15.30 uri.

SOBOTA  16.5. ČLANI – ŽELEZNIKI : LOČAN ob 17.30 uri. Zbor ob 16.30 uri.

NEDELJA  17.5. 
ST. DEČKI – ZARICA : ŽELEZNIKI ob 10.00 uri. Odhod ob 8.45 uri.

PONEDELJEK  18.5. KADETI – ŽELEZNIKI : ZARICA ob 17.30 uri. Zbor ob 16.45 uri.

TOREK  19.5. CICIBANI U-11 – ŽELEZNIKI :TRIGLAV  ob 16.30 uri. Zbor ob 16.00 uri.

ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : LESCE 1 ob 18.00 uri. Zbor ob 17.15 uri.

05.04.2015

Poraz proti Jesenicam

Na tekmi 12. kroga se je v Železnikih kljub slabemu vremenu zbralo več kot 100 gledalcev, ki pa so bili žal priča slabi nogometni predstavi in porazu z 0:1. Domača ekipa, ki je bila do tega kroga vodilna na lestvici, je prikazala najslabšo predstavo v sezoni in izgubila proti izkušeni ekipi Jesenic, za katere je igral tudi bivši reprezentant Senad Tiganj.

 

Niko Železniki : Jesenice 0-1 (0-1)
strelci: 0-1 Anto Bučić (39')

postava: Matija Šturm (V,K); Peter Mohorič, Andraž Prelec, Dalibor Radanović; Borut Demšar (58' Matic Potočnik), Zoran Šekli (58' Jan Pfajfar), Andrej Demšar, Gašper Česen (58' Denis Soklič); Aleš Bešter; Tine Šturm, Jure Markelj

rezervisti: Jan Pfajfar, Matic Potočnik, Denis Soklič, Rok Kavčič, Sami Dauti, Urban Lušina

28.03.2015

Niko Železniki novi vodeči v GNL-člani

Z današnjimi tekmami 11. kroga v GNL-člani, se je začel tudi pomladanski del sezone 2014/15 v tekmovanjih MNZG-Kranj. Strelci so očitno v dobri formi, saj je bilo doseženih kar 29 zadetkov oziroma v povprečju 4,14 na tekmo. Na kar treh srečanjih so se zmage s 3.2 veselili gostje. Žiri so z omenjenim rezultatom zmagale v Škofji Loki, Kondor Godešič na Jesenicah in Preddvor s Poletom. Edino domačo zmago je dosegla ekipa FC Podbrezje, ki je s 3:0 premagala Jecom Sport DLN, medtem ko sta se Visoko in Bohinj razšla neodločeno 1:1 Zelo razburljivo je bilo tudi v Naklem, kjer so jesenski prvaki (JuRentA Bitnje) po prvem polčasu vodili s 3:1, na koncu pa je bil izid neodločen 3:3. Takšen rezultat je izkoristila ekipa Niko Železniki, ki je v gosteh premagala Velesovo z 2:1 in se na lestvici s 25 osvojenimi točkami zavihtela na prvo mesto. Druge so JuRentA Bitnje s točko manj, tretje pa Žiri, ki so zbrale 22 točk. Boj za prvih šest mest, ki vodijo v ligo za prvaka, bo še zelo zanimiv, saj je razlika med četrtim Ločanom in devetimi Jesenicami le 4 točke.

 

Izpostaviti velja, da so si igralci Železnikov uspeli priboriti točke brez prvih zvezdnikov, Jana Pfajfarja, ki ga je premamil TEKKERKANE in Urbana Penka Penka. Če bosta v prihodnjih tekmah pokazala več angažiranosti bo to še dodatna okrepitev za trenutno vodečo ekipo 1. GNL.

 

Velesovo : Niko Železniki 1-2 (1-2)
strelci: 0-1 Peter Mohorič (4'), 1-1 Matej Narat (24'), 1-2 Jure Markelj (36'),

postava: Matija Šturm (V,K); Peter Mohorič, Andraž Prelec, Refik Samardžić; Borut Demšar (87' Uroš Tolar), Zoran Šekli (63' Sami Dauti), Andrej Demšar, Matic Potočnik (46' Denis Soklič); Aleš Bešter; Tine Šturm, Jure Markelj (76' Domen Demšar)

rezervisti: Uroš Tolar, Domen Demšar, Denis Soklič, Rok Kavčič, Sami Dauti

30.10.2014

Zadnja domača tekma

Članska ekipa bo v tem krogu odigrala zadnjo domačo tekmo v jesenskem delu prvenstva proti ekipi z Visokega. Visoko je na lestvici na 3. mestu, samo 1 točko za Železniki.

Zaradi praznikov bodo vse tekme tega kroga namesto v soboto odigrane v petek. Tekma v Njivici bo tako v petek, 31.10.2014, ob 14:30.

Na sliki je mladi up nogometnega kluba Železniki, ki se je po krajši prekinitvi kariere spet odločil vrniti na nogometne zelenice. Vsi, ki pravilno ugotovite njegovo ime, imate prost vstop na petkovo prvenstveno tekmo.

Vabljeni!

 

 

26.10.2014

Pomembna zmaga v Svetem Duhu

V preteklem krogu je bilo na sedmih tekmah Gorenjske članske lige doseženih 38 zadetkov, tokrat pa so bili strelci še bolj razpoloženi, saj so jih dosegli kar 41. Rekordno zmago so dosegli Žirovci, ki so v Šenčurju premagali Jecom Sport DLN z 10:2, devet zadetkov pa je bilo na Visokem, kjer so bili domačini boljši s 6:3 od ekipe Kondor Godešič. Na lestvici še naprej vodi ekipa JuRentA Bitnje z 20 točkami - na vročem gostovanju v Škofji Loki se je tekma končala neodločeno 2:2, eno manj ima Niko Železniki, ki je zmagal na Svetem Duhu z 2:0, tretje pa je Visoko z osemnajstimi točkami.

Med strelce sta se tokrat vpisala Vrhunc Domen, ter po lepem prodoru po levi strani tudi Borut Demšar.

 

Sledi tekma proti Visokem, ki bo v petek.

Vabljeni v Športni park Njivica, kjer lahko tudi naročite navijaške pulovrje.

24.10.2014

NAROČILO navijaških puloverjev

V ŠPORTNEM PARKU NJIVICA JE OD DANES (24.OKTOBER) MOGOČA PREIZKUŠNJA IN NAROČILO NAVIJAŠKIH PULOVERJEV.

 

V nogometnem klubu smo se odločili, da naredimo pulover, ki bo namenjen trenerjem, igralcem, navijačem, ultrasom in vsem ostalim, ki vam klub nekaj pomeni. 

09.10.2014

Razpored tekem od 10.10. do 16.10.

Razpored tekem od 10.10. do 16.10.

V tem tednu bodo naši igralci odigrali naslednje tekme.

PETEK 10.10.

 

CICIBANI U-10 – POLET : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri. Odhod ob 16.10 uri.

SOBOTA 11.10.

KADETI - ŽELEZNIKI : ZARICA
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

ML. DEČKI - ŽELEZNIKI : TRIGLAV
ob 12.30 uri. Zbor ob 12.00 uri.

ČLANI – PODBREZJE : ŽELEZNIKI
ob 16.00 uri. Odhod ob 14.00 uri.

CICIBANI U-11 – Turnir
ob 10.00 uri. Odhod ob

NEDELJA 12.10.

ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : ZARICA
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

SREDA 15.10.

ST. DEČKI – LESCE 1 : ŽELEZNIKI
ob 16.30 uri. Odhod ob 15.00 uri.

ČETRTEK 16.10.

CICIBANI U-11 - ŽELEZNIKI : ŽIRI
ob 17.00 uri. Zbor ob 16.30 uri.

07.10.2014

Prvi remi v sezoni

6. krog - Železniki, 4.10.2014 - 140 gledalcev

Tudi na prvo soboto v oktobru, se je v Njivici zbralo lepo število gledalcev. Na žalost pa so bili le-te prikrajšani za zmago. Selektor Krupić je že pred tekmo povdarjal na taktiko Ločanov, naši igralci pa se nanjo niso dobro pripravili. Dolge žoge v napad so jim prinesle tudi 2 gola, ki pa sta bila na koncu dovolj za remi. Aleš Bešter in Andrej Demšar sta sicer dosegla lepa zadetka iz roba 16-metrov, več kot to, pa domačinom ni uspelo.

Sedaj je naša ekipa skupaj z Jesenicami, Bitnjami in Velesovem skupaj na 1. mestu. Naslednjo soboto člani odhajajo v Podbrezje, in tokrat 3 točke nebi smele biti vprašljive.


Niko Železniki : Ločan 2-2 (2-1)

strelci: 0-1 Matjaž Klemenčič (12'), 1-1 Andrej Demšar (25'), 2-1 Aleš Bešter (27'), 2-2 Marko Krpič (52')

postava: Matija Šturm (V); Peter Mohorič, Refik Samardžić, Andraž Prelec (75' Denis Soklič); Borut Demšar, Dalibor Radanović (67' Sami Dauti), Andrej Demšar (K), Andraž Pfajfar (54' Matic Potočnik); Aleš Bešter; Tine Šturm (82' Domen Demšar), Jure Markelj

rezervisti: Miha Thaler (V), Uroš Tolar, Domen Demšar, Denis Soklič, Matic Potočnik Sami Dauti

22.09.2014

Poraz, ki krepi ekipo

V 4. krogu GNL so je v goste prišla ekipa Bitenj. Poln športni park v Njivici je bil priča nadvse "zanimivi" tekmi. V prvem polčasu velja omeniti prekršek nad Beštrom, ki ga je glavni sodnik potegnil izven kazenskega prostora. V izteku prvega polčasa pa glavni sodnik prvič pokaže na belo točko za Bitnje. 1-0 je bil tudi rezultat polčasa. V 63. minuti zopet sumljiva situaciaj v domačem kazenskem prostoru in ponovno penal, na 2-0 za Bitnje poviša Benedičič. V 66. minuti prosti strel z leve, še pred izvedbo prostega strela si Demšar prisluži rumeni karton, za ugovarjanje glavnemu sodniku glede odmikanja živega zidu (ob golavt liniji razdalijo 9.15m označuje pravokotna črtica). Demšar s strelom po tleh premaga gostojočega vrataja. 2-1 in veselje na tribunah. Soj žarometov obsveti stranskega sodnika, ki maha z zastavico. Glavni sodnik ga prepričuje da ofsajda ni bilo, stranski sodnik vztraja, da je videl prerivanje. Glavni sodnik razveljavi zadetek in vehamentno zamahne z rdečim kartonom proti kapetanu Vrhuncu. Le ta naj bi s komolcem udaril nasprotnika. Nova medvedja usluga gostom iz Bitenj. Še ena sporna situacija, ko v gastojočem kazenskem prostoru poči po nogah Pfajfarja. V tem primeru Manojlovič zamiži na obe očesi in tudi kurjega, če ga ima (kot bi se izrazil Dr. Stare).

Do konca tekme so domači z igralcem manj pritiskal in izid uspeli zmanjšati na 1-2. Več od tega jim ni uspelo.

O sojenju ne velja izgubljati dodatnih besed. Več kot 150 gledalcev je videlo vse. Tretji dan po tekmi je v Železnikih še vedno glavna tema pogovorov sojenje. Treba je gledati pozitivno, z igralcem manj smo nadigrali Bitnje. Vratar Šturm praktično ni imel drugega dela, kot branjenje najstrožjih kazni. 

 

Po tekmi se je izkazal mladi Jan Bernik, ki je urezal venček domačih.

 

17.09.2014

Razpored tekem od 17.9. do 21.9.

Razpored tekem od 17.9. do 21.9.

 V tem tednu bodo naši igralci odigrali naslednje tekme.

 SREDA 17.9.

ST. DEČKI – BLED : ŽELEZNIKI

ob 17.00 uri. Odhod ob 15.30 uri.

PETEK 19.9.

CICIBANI U-11 – ŽIRI : ŽELEZNIKI
ob 17.30 uri. Odhod ob 16.00 uri.

SOBOTA 20.9.

KADETI – ŽELEZNIKI : LESCE
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

ML. DEČKI – ŽELEZNIKI : ZARICA U-12
ob 12.00 uri. Zbor ob 11.30 uri.

ČLANI – ŽELEZNIKI : BITNJE
ob 16.30 uri. Zbor ob 15.30 uri.

CICIBANI U-9 – Turnir
ob 10.00 uri. Odhod ob uri. Lastni prevoz.

NEDELJA 21.9.

ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : JESENICE U-14
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

14.09.2014

Mučenje in zmaga v Preddvoru

Četrti krog GNL-člani je bil nepopoln, saj so zaradi razmočenih igrišč, ki niso omogočali regularnih razmer za igro, tri tekme odpadle. Med odigranimi tekmami je FC Podbrezje nekoliko presenetljivo doma remiziral z ekipo Visoko 2:2, Bohinj je premagal Žiri z 2:1, Niko Železniki pa je slavil še tretjič zapored, tokrat z 2:1 v Preddvoru. Najvišjo zmago je doseglo Naklo, ki je doma premagalo Polet s 4:0. Na lestvici še naprej vodi Niko Železniki z osvojenimi vsemi devetimi točkami, sledi pa Naklo, ki jih je zbralo sedem.

Tekma v Preddvoru je bila vse prej kot lahka. Ekipa Preddvora se je izkazala za čvrsto ekipo in je na domačem igrišču povročala kar nekaj težav. Navkljub težkemu terenu je ekipa iz Železnikov pokazala kombinatorno igro, predvsem naveza Šekli - Šturm - Markelj se je kar nekajkrat znašla iz oči v oči z vratarjem a je pot žogi v mrežo kar dvakrat preprečila vratnica. Ekipa Železnikov je povedla iz prostega strela. Vrhunc je lepo podal, Demšar pa se je najbolje znašel v gneči pred golom.

V drugem polčasu se je igralcem Preddvora obrestovala preskok igra in prišli so do izenačenja. Končni izid je po prekršku nad Čvoninhotom postavil Vrhunc iz kazenskega strela.

 

Naslednjo soboto v Železnike prihajjo Bitnje.

 

VABLJENI!

13.09.2014

Člani napredovali v pokalu

V 1. korgu pokala Gorenjse se je v Špostnem parku Njivica odvijal derbi med ekipama Niko Železniki in Visoko. Kljub slabemu vremenu se je zbrala veliko število gledalcev.

Domača trenerska naveza Krupič - Bertoncelj se je pokala lotila v stilu Arsena Wengerja. Priložnost sta ponudila številnim mladim igralcem, ki v ligi ne dobijo toliko priložnosti. Prvega vrataja šturma tako ni bilo niti na klopi, odpočil pa je tudi kapetana vrhunca in ključnega krilnega igralca Boruta Demšarja.

Z nekaj lepimi obrambami se je v prvem polčasu izkazal domači vratar Thaler, ki je debitiral v članski ekipi, omeniti pa velja predvsem stel mladega futsal reprezentanta Šturma, ki je iz 30 metrov presenetil vrataja Visokega. Polčas 1-0.

Med polčasom hokejska menjava in pet svežih igralcev. V drugem polčasu so gostje kmalu izenačili, na 2-1 pa je iz prostega strela povišal Demšar. Že v naslednjem napadu spet izenačenje. 2-2 in sledilo je izvajanje kazenskih strelov.

 

Pri obeh ekipaj so bili igralci precej zanesljivi. V 6. rundi je vratar Thaler prebral namero in popeljal Niko Železnike v 2. krog pokala.

09.09.2014

Razpored tekem od 10.9. do 14.9.

Razpored tekem od 10.9. do 14.9. V tem tednu bodo naši igralci odigrali naslednje tekme. Na sporedu je tudi 1. kolo pokala MNZG.

 SREDA 14.9.

ČLANI POKAL - Železniki : Visoko
ob 17.00 uri. Zbor ob 16.00 uri.

PETEK 12.9.

CICIBANI U11 – Železniki :Kondor
ob 17.00 uri. Zbor ob 16.30 uri.

SOBOTA 13.9.

KADETI – Železniki : Naklo
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

ML. DEČKI – Šk. Loka : Železniki
ob 12.00 uri. Odhod ob 11.00 uri – Sv. Duh

ČLANI – Preddvor : Železniki
ob 17.00 uri. Odhod ob 15.00 uri.

NEDELJA 14.9.

ST. DEČKI – Železniki : Lesce 2
ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

07.09.2014

Uspešni tudi v 2. krogu

2. krog
Železniki, 6.9.2014
150 gledalcev

Na sobotno popoldne se je v Njivici zbralo okoli 150 gledalcev. Po dobri igri proti Žirem, so vsi pričakovali zmago. Za veselje na tribunah je v že 1. minuti poskrbel kapetan Domen Vrhunc, ko je z razdalje lepo zadel na daljšo vratnico. Tako kot prvi, se je začel tudi drugi polčas. Že v 46. minuti je za 2-0 zadel rezervist Jure Markelj. Da je bila tekma bolj napeta so gostje znižali izid. Ko pa je tekla 65. minuta, je Andraž Pfajfar po prodoru žogo zabil pod prečko. Bohinjci so iskali zadetek vse do konca tekme. Ko so že vsi mislili, da je tekme konec je Komac z malce posrečenim a vseeno zelo lepim strelom matiral vratarja Šturma. Omeniti velja kar nekaj bravuroznih obramb domačega vratarja Šturma, ki se je letos vrnil iz posoje pri češkem tretjeligašu SK Horní Měcholupy. 

Tako se je domača ekipa zavihtela na 2. mesto, zaradi boljše gol razlike je višje le Velesovo.

Že v sredo nas čaka nova domača tekma. Nasprotnik bo NK Visoko. Ker pa bo to pokalna tekma, bodo priložnost dobili predvsem igralci, ki se v prvih dveh krogih niso naigrali. Lepo vabljeni!

Niko Železniki : Bohinj 3-2 (1-0)
strelci: 1-0 Domen Vrhunc (1'), 2-0 Jure Markelj (46'), 2-1 Luka Milinković (54'), 3-1 Andraž Pfajfar (65'), 3-2 Nejc Komac (89')

postava: Matija Šturm (V); Dalibor Radanović (80' David Gajgar), Refik Samardžić, Andraž Prelec; Borut Demšar, Andrej Demšar (60' Jan Bernik), Domen Vrhunc (K), Matic Potočnik (57' Domen Demšar); Zoran Šekli (46' Jure Markelj), Tine Šturm; Andraž Pfajfar (66' Sami Dauti)

rezervisti: Miha Thaler (V), Uroš Tolar, Jure Markelj, David Gajgar, Sami Dauti, Domen Demšar, Jan Bernik

 

 

Mlajše selekcije so bile v tem vikendu neuspešne.

kadeti
Zarica Kranj : Niko Železniki 2-1 (2-0)
strelec: jakob Drobnič

starejši dečki
Žiri : Niko Železniki 6-0 (1-0)

05.09.2014

V soboto doma z Bohinjem

V soboto članska ekipa spet igra tekmo na domačem igrišču, ko v goste prihaja ekipa Bohinja. Oboji so bili v 1. krogu uspešni. Železniki so doma z 2:0 premagali Žiri, Bohinjci pa so kar 6:1 odpravili Kondor Godešič.

Vabljeni!

30.08.2014

Žirovci so premagani!

1. krog
Železniki, 30.8.2014

Končno! Nova sezona, nov trener in prišla je tudi težko pričakovana zmaga. Po katastrofalni lanski sezoni, je bila ekipa odločena, da letos štarta bolje. Na domačem terenu je klonila ekipa, ki cilja na sam vrh. Žirovci so bili namreč nazadnje premagani 26.10.2013!! Čeprav so izgledali bolje tehnično pripravljeni, so naši igralci pokazali, da še niso pozabili igrati nogometa. Potem, ko so na odmor odšli z neodločenim izidom, se je v drugem polčasu Žirovska mreža zatresla kar dvakrat. Med strelce sta se vpisala Zoran Šekli in rezervist Sami "Sako" Dauti. Fantje so pokazali, kako se bori vseh 90 minut, kar je bilo tudi lepo darilo za vse domače navijače. Kljub slabi lanski sezoni so si vzeli čas in sobotno pozno popoldne preživeli v Njivici. Ponovno bodo lahko stiskali pesti že naslednjo soboto, ko v Selško dolino prihajajo Bohinjci. V 1. krogu so s kar 6-1 odpravili ekipo Kondorja. Lepo vabljeni!

Niko Železniki : Žiri 2-0 (0-0)
strelca: 53' Zoran Šekli, 88' Sami Dauti

postava: Matija Šturm (V); Dalibor Radanović, Refik Samardžić, Andraž Prelec; Borut Demšar, Andrej Demšar, Domen Vrhunc (K), Matic Potočnik (89' Uroš Tolar); Zoran Šekli (60' Sami Dauti), Tine Šturm; Andraž Pfajfar (84' David Gajgar)

rezervisti: Miha Thaler (V), Uroš Tolar, Denis Soklič, David Gajgar, Sami Dauti

 

 

V dopoldanskih urah pa je do zmage prišla tudi ekipa kadetov. V 1. krogu so bili boljši od Visoko-Preddvorja. V ekipo se je po povratku iz Škofje Loke vrnil tudi 16-letni Andrej Mohorič. Z njim so kadeti še močnejši.

Niko Železniki : Visoko-Preddvor 2-0 (0-0)
strelca: Andrej Mohorič, Marko Mohorič

27.08.2014

Pripravljalne tekme

Pred začetkom prihajajoče sezone je članska ekipa odigrala zgolj 2 pripravljalni tekmi. Obe srečanji sta se odvijali na domačem igrišču, nasprotnika pa sta prihajala iz Škofje Loke. Tako Ločan kot tudi Polet sta domov odšla poražena.

Niko Železniki - Polet  2:1 (Jure Markelj, Domen Demšar)

Niko Železniki - Ločan 3:1 (Tine Šturm 2x, Matic Potočnik)

22.08.2014

Začetek sezone z derbijem

Začetek nove tekmovalne sezone bo v Železnikih zelo pester. Članska ekipa bo (pod novim vodstvom Safet Krupič) v Športnem parku Njivica odigrala kar tri tekme.

Za začetek sezone njvečji gorenski derbi Železniki - Žiri v soboto 30. avgusta ob 17:30. Sezona 14/15 že v 2. krogu ponuja nov derbi z neugodnimi Bohinjci, ki v Železnike prihajajo 6. spetembra ob 17h. 

Da pa bodo ljubitelji nogometa v Železnikih v 10 dneh videli kar 3 tekme pa je poskrbel žreb Pokala gorenjske, ki je domačinom namenil ekipo Visoko.

 

SOBOTA 30.8.

KADETI – ŽELEZNIKI : VISOKO –PREDDVOR ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

ČLANI – ŽELEZNIKI : ŽIRI ob 17.30 uri. Zbor ob 16.30 uri.

 

 

6.september ob 17.00 - Niko Železniki : Bohinj

10. september ob 17.00 - Niko Železniki : Visoko

 

11.08.2014

Nov sistem tekmovanja v GNL

Tekmovanje članskih ekip v okviru MNZG-Kranj v tekmovalnem letu 2014/15 bo potekalo v enotni ligi. in sicer v dveh delih. Najprej bo vsaka ekipa po enkrat igrala s preostalimi, nato pa se bo najboljših šest uvrstilo v ligo za prvaka, preostale pa v ligo za obstanek oz. za razigravanje od sedmega mesta naprej. V ligi za prvaka bo dvokrožni sistem (vsaka ekipa igra s preostalimi po enkrat doma in enkrat v gosteh), v ligi za obstanek pa bo enokrožni sistem. Tekmovanje v ligi za obstanek ne bo brez tekmovalnega naboja, saj bo uvrstitev pomembna v primeru ponovne vzpostavitve prve in druge lige v tekmovalnem letu 2015/16.

 

Predviden začetek tekmovanja je sobota, 30. avgust.

04.06.2014

7. nogometna šola

V juliju je na nogometnem igrišču v Železnikih potekala že 7. nogometna šola, ki se jo je udeležilo kar 71 udeležencev. Zabava in druženje ob nogometu je potekala na športnem igrišč Železnikih, ob slabem vremenu pa v šolski telovadnici in športni dvorani.

Vsak udeleženc nogometne šole je prejel tudi spominsko majico ter "bidon" Nogometne zveze Slovenije.

 

SLIKE SI LAHKO OGLEDATE V GALERIJI.

 

Hvala vsem za udeležbo, ter NZS za sponzorski material.

Se vidimo prihodnje leto.

29.05.2014

Razpored tekem od 31.5. do 3.6.

Razpored tekem od 31.5. do 3.6. V tem vikendu bodo naši igralci odigrali naslednje tekme.

 

 

SOBOTA 31.5. ?LANI - BLED : ŽELEZNIKI ob 18.00 uri, odhod ob 16.00 uri

NEDELJA 1.6. ST. DE?KI - SAVA : ŽELEZNIKI ob 10.00 uri, odhod ob 8.45 uri

NEDELJA 1.6. ML. DE?KI - ŽELEZNIKI : JESENICE ob 15.00 uri, zbor ob 14.30 uri

TOREK 3.6. ML. DE?KI - HRASTJE : ŽELEZNIKI ob 17.00 uri, odhod ob 15.30 uri

22.05.2014

Razpored tekem od 23.5. do 27.5.

Razpored tekem od 23.5. do 27.5. V tem vikendu bodo naši igralci odigrali naslednje tekme.

 

PETEK 23.5.

CICIBANI U-11 – LESCE : ŽELEZNIKI

ob 17.00 uri. Odhod ob 15.30 uri.

 

SOBOTA 24.5.

ML. DEČKI – ŽELEZNIKI : VELESOVO

ob 10.00 uri. Zbor ob 9.30 uri.

 

CICIBANI U-9 – TURNIR – SV. DUH

ob 10.00 uri. Odhod ob 9.00 uri. Lastni prevoz

 

ČLANI – ŽELEZNIKI : VISOKO

ob 17.00 uri. Zbor ob 16.00 uri.

 

NEDELJA 25.5.

ST. DEČKI – ŽELEZNIKI : ŠENČUR U-14

ob 10.00 uri. Zbor ob 9.15 uri.

 

TOREK 27.5.

ML. DEČKI – ŽELEZNIKI : TRŽIČ

ob 18.00 uri. Zbor ob 17.30 uri.

15.05.2014

Razpored tekem od 16.6. do 20.5.

Razpored tekem od 16.6. do 20.5. V tem vikendu bodo naši igralci odigrali naslednje tekme.

PETEK 16.5.

ML. DEČKI - BOHINJ : ŽELEZNIKI
ob 16.30 uri, odhod ob 15.00 uri

CICIBANI U-11 - SAVA : ŽELEZNIKI
ob 17.00 uri, odhod ob 15.45 uri

SOBOTA 17.5.
ČLANI - BRITOF : ŽELEZNIKI
ob 18.00 uri, odhod ob 16.15 uri

NEDELJA 18.5.
ST. DEČKI - TRIGLAV : ŽELEZNIKI
ob 10.00 uri, odhod ob 8.45 uri; stadion

TOREK 20.5.
CICIBANI U-11 - ŽELEZNIKI : BRITOF
ob 17.30 uri, zbor ob 17.00 uri

 

27.02.2014

Spremembe v 3.SNL

V zadnjem času se je precej govorilo o morebitnih spremembah tekmovalnega sistema na nivoju tretje in nižjih lig, zdaj pa postaja vse bolj očitno, da bo tega v prihodnosti tudi dejansko prišlo.Na seji izvršnega odbora NZS je pretekli teden v ta namen ustanovljena komisija predstavila predlog sprememb nižjeligaških tekmovanj.

Ta za zdaj sicer javnosti še ni bil predstavljen uradno, toda v veliki meri je vendarle že jasno, za kaj naj bi pri tem šlo. Na nivoju tretje lige bi se tako ustanovilo tekmovanje v štirih skupinah, kakršno je bilo v praksi že med leti 1998 in 2004, le da naj nove lige formalno ne bile več skupine 3.SNL, pač pa pokrajinske lige. Tako naj bi bile ustanovljene liga pomurske regije (MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota, nekdaj vzhod), liga štajerske regije (MNZ Maribor, MNZ Celje in MNZ Ptuj, nekdaj sever), liga primorske regije (MNZ Koper in MNZ Nova Gorica, nekdaj zahod) ter liga ljubljansko-gorenjske regije (MNZG Kranj in MNZ Ljubljana, nekdaj center). Vsaka naj bi okvirno štela 14 klubov, o napredovanju v 2.SNL pa bi odločale kvalifikacije prvakov. Glede morebitnega izpada zadnjeuvrščenih sedanjih tretjeligašev še ni vse povsem jasno, v vsakem primeru pa bi v omenjenih ligah igrala velika večina zdajšnjih ligašev ter lepo število novincev iz četrtih lig.

V povezavi s spremembami se pojavlja precej vprašanj, eno izmed glavnih pa je povezano s časovnim okvirom formalnega sklepa, saj po sedanjih aktih ni povsem jasno, ali se lahko propozicije tekmovanja spreminjajo sredi sezone. V njih morata biti namreč določena način popolnjevanja oziroma in število klubov, ki iz lige izpadejo in vanjo napredujejo, to pa bi se v primeru sprememb seveda spremenilo. Glede na to je odvisno, ali bodo spremembe lahko stopile v veljavo že v naslednji sezoni, to je 2014/15, ali pa šele leto zatem. Večina nogometnih funkcionarjev očitno meni, da so takšne modifikacije propozicij možne, zato kar osem od devetih medobčinskih zvez zagovarja takojšnjo spremembo, medtem ko se s tem ne strinjajo v MNZ Murska Sobota na čelu z Danilom Kacijanom. Ker konsenza glede napovedane reforme ni, bo o vsem skupaj očitnomorala odločati NZS na svoji naslednji skupščini, pri čemer naj povemo, da je slednja klubom že poslala vprašalnike, v katerih se bodo izjasnili do napovedanih sprememb. Večina klubov naj bi spremembe sicer podpirala, poleg že navedenih pa se odpirajo še vprašanja glede težavnosti prehoda v drugo ligo, ki naj bi ostala takšna kot doslej, ter glede kvalitete novih lig, ki naj bi po novem ne sodile več pod direktno okrilje NZS in tako zanje tudi ne bi več veljala stroga pravila licenciranja. Po zagotovilih odgovornih bodo stroški tekmovanja za dobro tretjino nižji kot so trenutno, obenem pa bi pridobili tudi več lokalnih derbijev, porabili manj denarja za prevoze na tekme, sodniški stroški pa bodo nižji kot sedaj.

Kakorkoli, trenutno je znano, da spremembe v tretji ligi bodo, precej jasno je tudi kakšne, veliko manj pa kdaj bodo nastopile. Več bo zagotovo znanega že po prihodnji seji NZS, ki bo na sporedu čez en mesec, do takrat pa se bodo verjetno pojavljale še kakšne špekulacije.

 

 

Vir:nkkranj.si

09.11.2013

Zmaga na večnem derbiju v Skofji Loki

V zadnjem krogu jesenskega dela 1.GNL so igralci Niko Železniki z minimalnim 1:0 izidom premagali ekipo Ločana. Tekmo je odločila mosjtrovina Radanoviča ter bravorozne obrambe Šturma, ki se po tej tekmi seli v ekipo Češkega nižjeligaša Sokol Lhota.

15.09.2013

Zmaga nad Bohinjem

V 3. krogu 1.GNL se je precej spremenjena domača ekipa, pod vodstvom Alena Krupiča izkazala z dopadljivo igro ter prelepimi zadetki. Po šoku v 8. minuti ko je po napaki domače obrambe avtogol zadel Radanovič se je ekipa zbrala in že pred odhodom na počitek je z mojstrskim prostim strelom za izid polčasa poskrbel Jure Markelj. V drugem polčasu so domači nadaljevali z dobro in borbeno igro. Z bele točke je na 2-1 rutinirano povišal Andraž Prelec. Končnih 3-1 pa je po prekršku nad Beštrom jr. postavil mojster prostih strelov Borut Demšar.

04.09.2013

U19 - Izpadli iz pokala

1. krog Pokala MNZG
Visoko pri Kranju, 4.9.2013

Mladinci so izpadli že v 1. krogu pokala MNZG. Za vse igralce je bilo nastopanje v pokalu nova izkušnja. A na žalost se je letošnja pot tega tekmovanja hitro nehala. Z 1-0 je bil boljši nasprotnik Visoko-Preddvor. Gol so dosegli iz protinapada, kar je bila tudi njihova taktika. Našim nogometašem tokrat ni uspelo zadeti. Zelo pa se je poznala tudi odsotnost 4 članov prve enajsterice. Odsotna sta bila oba Matica Potočnika, Jan Lotrič in Jan Pfajfar. Zaradi pomanjkanja igralcev sta se tokrat ekipi pridružila Matej Mohorič in Jakob Drobnič, ki oba uspešno nastopata za U15. Upamo, da se jim bo v ligaški tekmi uspelo maščevati za ta poraz.

Visoko-Preddvor : Niko Železniki 1-0 (0-0)

Postava: Luka Romič, Jan Dolenc, Uroš Tolar, Dejan Dolenc, David Dolenc; Nejc Tarfila, Jan Bernik, Ivan Grgič (Luka Bernik), Jakob Drobnič; Miha Prezelj(c) (Matej Mohorič); Sandi Dolenec (Matic čŒerin)

02.09.2013

Zmaga za začetek sezone

V 1. krogu 1.GNL so člani zabeležili 3 točke proti oslabljeni ekipi iz naklega. V 2. minuti je po napaki gostujočih branilcev žogo v prazno mrežo potisnil Pfajfar Andraž. V nadaljevanju prvega polčasa je po lepem predložku Marklja z glavo zadel Andrej Demšar. 

Domači so tudi drugi polčas začeli silovito, po levem boku je pustošil Borut Demšar, ki se je izkazal z lepim prodorom ter po močnem strelu iz kakših 35 metrov zadel prečnik. Tudi Bergant je zapretil iz razdalije.

Končnih 3 - 0 je v 57. minuti postavil Markelj. Nato je sledilo 30 minut nepovezane igre, kjer je izgledalo da vsi samo čakajo na zadnji sodnikov živžg.
V naslednjem krogu člani gostujejo v Bitnjah, ki so v 1. krogu v gosteh premagale Žiri.

VABLJENI v Bitnje

17.06.2013

Zadnja tekma sezone

čŒlanska ekipa je zadnje kolo odigrala na Jesenicah. Domači so bili močno motivirani, saj so za obstanek v ligi potrebovali vsaj točko.

Jesenice so zadele že v 1. polčasu. Po napaki branilca in vratarja je žoga prišla do igralca Jesenic, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti.

V 2. polčasu smo spremljali odprto tekmo, s precej priložnosti na obeh straneh. Pri Železnikih je kar nekaj lepih priložnosti zapravil napadalec Jure Markelj.

 

NK Železniki so sezono končali na 4. mestu, kar je nekako v skladu s pričakovanji.

Hvala najštevilčnejši publiki v gorenjski ligi za poporo in se vidimo spet v naslednji sezoni.

 

04.06.2013

Visoka zmaga na zadnji domači tekmi

Na zadnji domači tekmi v tej sezoni smo spremljali dva povsem različna polčasa. V prvem delu igre so gostje presenetili z agresivno igro in na odmor zasluženo odšli z minimalnim vodstvom. V drugem polčasu pa je izgledalo, kot da je iz domače slačilnice prišla povsem druga ekipe. Z agresivno in hitro igro so povsem onemogočili gostujočo ekipo in dosegli 5 zadetkov.

 

Niko Železniki: Britof 5:2 (0:1)


Železniki, 01.06.13, Gledalcev 150, Glavni sodnik Štrajhar Primož (Šenčur)

 

Postava Niko Železniki: Thaler Miha, Demšar Borut, Bergant Gregor, Šmid Gašper, Prelec Andraž, Mohorič Peter, Radanovič‡ Dalibor, Šekli Zoran, Bešter Aleš, Mohorič Matej, Markelj Jure


Postava Britof: Gajser Robert, Fende Gašper, Dolenec Simon, Korošec Rok, Kuralt Kristjan, Kavaš Jure, Beč‡ič‡ Asmir, Logar Jan, Logar Matic, Jeglič Matic, Bah Martin

 

Strelci Niko Železniki: 1:1 - Bešter(52\\\'), 2:1 - Demšar(63\\\'), 3:1 - Markelj(68\\\'), 4:1 - Bešter(71\\\'), 5:1 - Demšar(79\\\')
Strelci Britof: 0:1 - Logar(13\\\'), 5:2 - Vučkovič‡(89\\\')

Menjave Niko Železniki: Mohorič / Gajgar(72\\\'), Bešter / Dauti(74\\\'), Šekli / Demšar(76\\\')
Menjave Britof: Beč‡ič‡ / Vučkovič‡(23\\\'), Bah / Sofrič(80\\\')

27.05.2013

Šok terapija uspela

Po odstopu glavnega trenerja Tomaža Bertonclja sta domačo začasno prevzel trener mlajših selekcij - Uroš Bertoncelj in Alen Krupič. Na debiju v članski konkurenci sta nemška disciplina in balkanski temperament pripeljala domače do zmage.

Pri domačih je zaradi različnih razlogov manjkalo 5 igralcev, med njimi tud 1. in 2. vratar in tudi Sole.

V tekmi polni tempa so NK Železniki po 2 golih Jureta Marklja prišli do zmage z rezultatom 2:1. Še posebno lep je bil drugi gol. Markelj je zadel z volej udarcem z roba kazenskega prostora.

 

Niko Železniki 2 - 1 Kondor Godešič

Železniki, 25.05.13, Gledalcev 140, Glavni sodnik Močnik P. Aleš (Šenčur)


Postava Niko Železniki: Bajrektarevič‡ Danijel, Pfajfar Andraž, Bergant Gregor, Samardžič‡ Refik, Prelec Andraž, Mohorič Peter, Penič Erik, Mohorič Matej, Bešter Aleš, Radanovič‡ Dalibor, Markelj Jure

Postava Kondor Godešič: Dolenec Rok, Vengust Mark, Šimič‡ Mario, čŒadež Gašper, Bizjak Jure, Zajc Tomaž, Zajc Marko, Trojanšek Luka, Šoštarko Miha, Berčič Miha, Avguštin Miha

 

Strelci Niko Železniki: 1:0 - Markelj(29\\\\\\\'), 2:1 - Markelj(79\\\\\\\')
Strelci Kondor Godešič: 1:1 - Vengust(49\\\\\\\')


Menjave Niko Železniki: Penič / Šmid(46\\\\\\\'), Bergant / Gajgar(85\\\\\\\')
Menjave Kondor Godešič: Berčič / Jazbič(46\\\\\\\'), Šoštarko / Avguštin(71\\\\\\\'), Avguštin / Šink(86\\\\\\\')

 

20.05.2013

Katastrofa v Lescah

čŒrni niz slabih rezultatov se nadaljuje. Pomankanje želje ter borbenosti nas je pripeljalo do enega večjih porazov v zadnjem času, kot vse kaže pa je poraz odnesel tudi trenerja. Do konca sezone je še 5 krogov, pogled na lestvico pa nam obeta razburljiv zaključek sezone. 

V soboto v Železnike prihaja Kondor, podpora s tribun v boju za nove točke pa bo vsekakor dobrodošla!

 

Šobec Lesce : Niko Železniki 5:0 (2:0)

16.05.2013

U16 - Dober začetek, slab konec

16. krog Gorenjske liga - KADETI
Naklo, 16.5.2013

16. krog je bil edini v sezoni, ki se je odigral med tednom. Železnikarji so odšli na gostovanje v Naklo. Na žalost se jih je zbralo le 10. Ampak na začetku tekme to ni bila ovira za vodstvo gostov. Akcijo je na sredini igrišča lepo začel Tarfila, ta pa je asistiral Sandiju Dolencu, ki je zabil prvi gol v sezoni. Domači so pristiskali, na koncu 1. polčasa pa jim je po slabem izbijanju gostujočih le uspelo izenačiti. Tudi v 2. polčasu so Železnikarji nekaj časa še uspeli zadrževati neodločen izid. Nato pa je naša obramba spet naredila hudo napako. Osrednja branilca Tolar in Dolenc sta se po nesporazumu zaletela, domači napadalec pa je zadel za vodstvo. Tolar in Dolenc tokrat nista imela ravno najboljšega dne, saj so do konca tekme Naklanci zadeli še 2x.
Res škoda za tako neumno prejete gole, saj je točka visela v zraku.

Naklo : Niko Železniki 4:1 (1:1)

Postava: Miha Benedičič; Ivan Grgič‡, Uroš Tolar, David Dolenc, Jaka Vencelj; Nejc Tarfila, Jan Bernik, Miha Prezelj, Aleš Pfajfar; Sandi Dolenec

Strelec za Železnike: Sandi Dolenec

Opominjan: Uroš Tolar

 

V soboto, 18.5.2013 v Železnike prihaja ekipa Visoko-Preddvor. Vsi upamo, da je to tekma, ki bo ponovno prinesla točke.
VABLJENI!

 

13.05.2013

Poraz proti Bohinjcem

V 18. krogu 1.GNL so si gostje iz Bohinja zasluženo priigrali 3 točke. V prvem polčasu velja omeniti razpoloženega vratarja Šturma, ki je domača ekipo z nekaj lepimi obrambami držal v igri, vendar pa je bil pri doseženem golu nemočen. 

Ob koncu tekme je domači trener z nekaj menjavami osvežil moštvo, glavna nevarnost pa je pretila iz levega boka. Najprej je glavni sodnik po prodoru Boruta Demšarja namesto strela iz bele točke videl simuliranje, nekaj minut kasneje pa je vendarle videl prekršek na robu kazenskega prostora. Žogo si je namestil Demšar in s prefinjenim strelom preko živega zida zadel stičišče prečke in vratnice. To je bila tudi edina prava priložnost, ki smo si jo priigrali.

Nekaj minut je trener namenil tudi dosedanjemu vratarju Thalerju, ki se je dobro znašel v napadu. Ob prihodu na igrišče je bilo vidno navdušenje navijačev. Bravo Miha le s trdim delom boš postal napadalec.

Naslednji teden člani gostujejo v Lescah, kjer jim bo pomoč navijačev prišla še kako prav.

 

VABLJENI!

06.05.2013

Gostovanje v Naklem

Tekma v Naklem se je končala z nepopularnim izidom 0:0, čeprav je bilo na obeh straneh kar nekaj priložnosti za zadetek. V 1. polčasu so prevladovali domači, v 2. pa si je več priložnosti pripravila ekipa Železnikov. Najlepši priložnosti za Železnike sta zapravila Andraž Pfajfar, ki je zadel vratnico in Zoran Šekli, ki se je znašel sam pred vratarjem.

Naslednje kolo v Železnike prihaja ekipa NK Bohinja.

 

Naklo: Niko Železniki 0:0 (0:0)

Naklo, 04.05.13, Gledalcev 50, Glavni sodnik Manojlovič‡ Dejan (Jesenice)

 

Postava Naklo: Zupan Uroš, Porenta Dominik, Ercegovič‡ Jakob, Kocič‡ Aleksandar, Šeruga Janez, čŒabraja Vedran, Begič‡ Sanel, Pužem Žiga, Deljanin Demir, Varl Boštjan, Dakič‡ Aleksandar

Menjave Naklo: Deljanin / Križaj(46\'), Varl / Markelj(69\'), Begič‡ / Legat(80\')

 

Postava Niko Železniki: Šturm Matija, Demšar Borut, Pfajfar Andraž, Bergant Gregor, Mohorič Peter, Radanovič‡ Dalibor, Šekli Zoran, Gajgar David, Bešter Aleš, Demšar Andrej, Dauti Sami

Menjave Niko Železniki: Dauti / Thaler(51\'), Šekli / Bevk(73\'), Demšar / Samardžič‡(84\')

29.04.2013

čŒlani zmagali na večnem derbiju

Večni derbi dveh dolin je pred skoraj 200 gledalci z lepim stelom odločil Jure Markelj. Domači igralci so v zelo spremenjeni zasedbi pokazali lepo in borbeno igro ter zasluženo osvojili vse tri točke. Omeniti velja, da so zaradi poškodbe tekmo izpustili standardni člani ekipe Vrhunc, Krupič, Dolenc, Samadrdžič, zaradi suspenzov sta manjkala Mohorič in Demšar, odsoten pa je bil tudi prvi vratar Thaler. Priložnost za igro so tako dobili tudi igralci, ki sicer nimajo toliko minutaže, a jih gre pohvaliti za prikazano igro.

 

V naslednjem krogu člani gostujejo v Naklu, kjer bi se z morebitno zmago zavihteli na 2.mesto.Niko Železniki: NK Žiri 1:0 (0:0)


Železniki, 27.04.13, Gledalcev 170, Glavni sodnik Kolenovič‡ Safet (Kranj)


Postava Niko Železniki: Šturm Matija, Demšar Borut, Pfajfar Andraž, Bergant Gregor, Prelec Andraž, Radanovič‡ Dalibor, Šekli Zoran, Mohorič Peter, Bešter Aleš, Gajgar David, Markelj Jure
Menjave Niko Železniki: Demšar / Penič(65'), Bešter / Dauti(79'), Markelj / Šmid(89')

Postava NK Žiri: Albreht Matej, Orešnik Krištof, Gligorevič‡ Goran, Mrvar Ivo, Tavčar Matej, Kržišnik Nejc, Semenič Matjaž, Burjek Rok, Eržen Žiga, Šuligoj Tine, Domijan Rok
Menjave NK Žiri: Tavčar / Šuligoj(57'), Orešnik / Tavčar(62'), Burjek / Homec(79'), Mrvar / Gligorevič‡(86')

Strelci Niko Železniki: 1:0 - Markelj(51')

28.04.2013

U14 - Visoka zmaga

V 14. krogu so starejši dečki doma nadigrali ekipo iz nakla. Že ob polčasu so vodili z občutno prednostjo, do konca tekme pa je odjeknila petarda.

 

14. krog Gorenjske lige - STAREJŠI DEčŒKI - Železniki, 24.4.2013

Niko Železniki : Naklo 5:0 (3:0)

28.04.2013

U16 - Brezglava igra

13. krog Gorenjske liga - KADETI
Bled, 27.4.2013

V 13. krogu kadetske lige so nogometaši iz Bleda in Bohinja nadigrali goste iz Železnikov. Že v prvem polčasu so jim nasuli 8 golov, kar je občutno preveč. Drugi polčas pa so domačini dobili "le" za 1 gol. Jan Bernik je povno postregel z mojstrovino in tako dosegel častni gol. V treh tekmah je dosegel 2 gola in prispeval še 1 asistenco. Zavidljiva statistika, ni kaj. Končno se je Železnikarjev nabralo več kot 11. Tokrat kar 14. Omeniti velja, da so gostje na Bled odšli brez Tolarja, ki je pomemben člen v obrambi. Veseli pa dejstvo, da se je v ekipo vrnil vezist Luka Bernik. Kadetski ekipi sta se priključila tudi 3 igralci starejših dečkov Jakob Drobnič, Blaž Guzelj in Tim čŒadež. Slednji se ni mogel upreti povabilu na tekmo in svojega KTM-a je pustil v garaži. S trdim delom na treningu si bojo lahko izborili še več minut in pridobila še več izkušenj. Vsi pa upamo, da v naslednjem krogu Žirovci domov ne bodo odnesli 3 točk.

Bled-Bohinj Mlinotest : Niko Železniki 10:1 (8:0)

Postava: Miha Benedičič, Ivan Grgič, Jakob Drobnič, David Dolenc, Jaka Vencelj, Nejc Tarfila, Jan Bernik, Miha Prezelj(c), Luka Bernik, Matic čŒufar, Sandi Dolenec
Rezerve: Matic čŒerin, Tim čŒadež, Blaž Guzelj

Strelec za Železnike: Jan Bernik

27.04.2013

U14 - Lesce za razred boljš¡e

13. krog Gorenjske liga - STAREJŠI DEčŒKI - Lesce, 21.4.2013, Gledalcev 60, Glavnni sodnik: Tadič Nenad (Jesenice)

Šobec Lesce : Niko Železniki 6:0 (4:0)

Postava Šobec Lesce: čŒehič Elmar, Dolinar Tadej, Mandeljc Rok, Lavtar Matevž, Gomboc Mitja, Kozinc Bor, Bešič Mario, Sever Blaž, Justin Anže, Rozman Miha, Mlakar Rok
Postava Niko Železniki: Kankelj Tim, Frelih Rok, Benedičič Miha, Tomaševič Žan, Mohorič Luka, Mohorič Marko, Drobnič Jakob, Mohorič Matej, čŒadež Tim, Jensterle Iris, Guzelj Blaž

Strelci Šobec Lesce: 1:0 - Mlakar(16'), 2:0 - Bešič(22'), 3:0 - Kozinc(31'), 4:0 - Justin(34'), 5:0 - Lavtar(64'), 6:0 - Bešič(70')

Opominjani Šobec Lesce: Gomboc(55')

Menjave Šobec Lesce: Justin / Lavtar(41'), Mlakar / Kamšek(45'), Rozman / Smolej(52'), Kozinc / Anderle(52')
Menjave Niko Železniki: Frelih / Gajgar(45'), Mohorič / Bobar(45'), Guzelj / Jelovčan(45'), Mohorič / Prezelj(60')

27.04.2013

Članska tekma prestavljena na 16:30

Tekma 16.kroga meed ekipama Niko Železniki : NK Žiri  se bo pričela ob 16.30 in ne ob 17.30 kot je bilo sprva predvideno. Okrnjena članska ekipa je v lovu za prvo letošnjo zmago, zato jim bo podpora prišla še kako prav!

 

VABLJENI!

 

Železniki sobota, 27.04.13 ob 16.30 - Niko Železniki : NK Žiri

 

Sodniki: Kolenovič Safet, Cencelj Luka, Ovnik Mihael

Delegat: Rogelj Roman

20.04.2013

U14 - Evrogol za remi!

12. krog Gorenjske lige - KADETI
Železniki, 20.4.2012

To soboto so v Železnike pripotovali nogometaši iz Lesc. Že v samem začetku tekme so Železnikarji povedli. Bernik je iz prostega strela poslal predložek pred gol, tam pa je po napaki gostujočega vratarja čŒufar brcnil žogo v gol. To je bil njegov prvi gol v karieri. Nato so prišle minute Leščanov. Po prostem strelu je nevarni napadalec Štefe ušel obrambi in hitro stekel na odbito žogo, ki jo je spremenil v zadetek. Kmalu zatem je po podaji iz strani zadel še z glavo. Zopet je domača obramba pozabila nanj. V drugem polčasu pa ga je branilec Tolar bolj čuval, da nebi zabil še kakšen gol. Okoli 60. minute pa je prišel vrhunec dneva. Gostujoči vratar je stekel iz gola, da bi izbil žogo. Do nje pa je hitro prišel Nejc Tarfila, ki je žogo nekako v slogu Ačimovič‡a poslal v gol. Domači so zdržali do konca brez prejetega zadetka, čeprav z malo bolj grobo igro. Namreč Leščani so se v izdihljajih tekme zelo pritoževali nad sodnikom. Ampak takšen je nogomet. Seveda pa jim lahko čestitamo za dobro igro.
Naslednji vikend pa naši nogometaši odhajajo na Bled, tokrat brez kaznovanega Tolarja. Vsi upamo, da to nebo ovira za osvojitev vsaj 1 točke.

Niko Železniki : Šobec Lesce 2-2 (1-2)

Postava domačih: Miha Benedičič, Uroš Tolar, Jan Bernik, David Dolenc; Aleš Pfajfar, Miha Prezelj, Nejc Tarfila, Jaka Vencelj, Ivan Grgič‡; Sandi Dolenec, Matic čŒufar

Strelci: 1:0(čŒufar), 1:1(Štefe), 1:2(Štefe), 2:2(Tarfila)

Opominjani pri domačih: Tolar, Tarfila

18.04.2013

Saj ni res, pa je!

Sobotni incident na tekmi med Železniki in Bitnjami je dobil epilog. Nešportno obnašanje gostojočega branilca Božiča, ter udarjanje igralcev gostojočega trenerja nas je pripeljalo do  (milo rečeno) sporne kazni!


V 92. minuti je na igrišču prišlo do medsebojnega prerivanja več igralcev obeh ekip, v katerega je posegel tudi trener ekipe gostov, ki je nedovoljeno vstopil na igralno površino in skušal posredovati. Ko so se strasti nekoliko umirile, se je trener gostov napotil nazaj v uradni tehnični prostor, ob tem pa se mu je za hrbet približal igralec ekipe NIKO ŽELEZNIKI št. 8 MOHORIčŒ MATEJ /81358/ in ga nasilno udaril v predel hrbta. Pri tem se je hitro umaknil, tako da sodnik, ki je umirjal napetosti med igralci, tega ni mogel videti. Upoštevajoč navedena dejstva, se na podlagi določil 9/2., 19. in 20. člena DP NZS, igralcu za ta prekršek izreče kazen: prepoved igranja na štirih /4/ nogometnih tekmah.

 

Zaradi nešportnega vedenja več igralcev ekipe NIKO ŽELEZNIKI - na tekmi so prejeli 5 rumenih kartonov, poleg tega pa je delegat podal tudi prijavo zoper enega izmed igralcev, se na podlagi določil 9/1., 25. in 26. člena DP NZS ekipi izreče: denarna kazen v višini 40 evrov.

 

Trener ekipe BITNJE g. JERINA ANDREJ je bil v 92. minuti odstranjen iz uradnega tehničnega prostora zaradi nedovoljenega vstopa na igralno površino, kjer je skušal posredovati pri medsebojnem prerivanju ve荠igralcev obeh ekip. Zato se na podlagi 9/1. in 24. člena DP NZS trenerju za ta prekršek izreče: denarna kazen v višini 25 evrov.

17.04.2013

čŒestitke za zmago

Gorenjska liga - STAREJŠI DEčŒKI 12. krog, 14.4.2013
Niko Železniki: Šenčur-Velesovo 1:0 (1:0)
Železniki, 14.04.13, Gledalcev 40, Glavni sodnik Bohinc Urban (Poljane nad Škofjo Loko)

Postava Niko Železniki: Kankelj Tim, Mohorič Luka, Benedičič Miha, Tomaševič Žan, Frelih Rok, Mohorič Marko, Drobnič Jakob, Bobar Jaša, čŒadež Tim, Jensterle Iris, Guzelj Blaž
Postava Šenčur-Velesovo: Bohinc Mark, Debeljak Žan, Družinec Domen, Gašpirc Kristjan, Globočnik Jaka, Kne Žan, Martinjak Jaka, Zadravec Žiga, Žerovnik Blaž, Prestor Jan, Bertoncelj Urh

Strelci Niko Železniki: 1:0 - Drobnič(20')

14.04.2013

Za začetek remi

Domača ekipa je odigrala prvo tekmo spomladanskega dela 1. gorenjske nogometne lige. Doma je gostila NK Bitnje. V sončnem sobotnem popoldnevu se je zbralo več kot 100 gledalcev.

Že od samega začetka tekme je bilo jasno, da so se gostje prišli predvsem braniti. Domača ekipa je poskušala napadati, vendar ji ni uspelo prebiti zgoščene gostujoče obrambe. Gostje so bili nevarni predvsem iz protinapadov. Prvi so zadeli domači igralci. Jure Markelj je močno streljal z desne strani. Žoga je pred golom zadela branilca in srečno pristala v mreži. Kmalu zatem pa so zadeli tudi gostje. Po prostem strelu s 40 m in napaki domačega vratarja je žoga pristala v mreži. 1 : 1 je bil tudi rezultat polčasa.

V 2. polčasu se je nadaljevalo že videno. Domači so še naprej napadali, vendar bili neučinkoviti. Kazen je prišla sredi polčasa. Gostje so zadeli po odlično izvedenem prostem strelu in povedli z 1:2. Domača ekipa je nato stopnjevala pritisk na nasprotna vrata. Gostje pa so še naprej pretili iz protinapadov in prostih strelov. Še pred koncem je domačim uspelo izenačiti. Andrej Demšar je izvajal prosti strel. Žogo je igralec v živem zidu z roko preusmeril v daljši vratarjev kot. Vratar je žogo lahko le odbil na nogo Andražu Pfajfarju, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti. Do konca so domači pritisnili in poskušali doseči zmagoviti zadetek. Ni jim uspelo, tako da je ostalo pri rezultatu 2:2.

13.04.2013

Katastrofalen drugi polčas

V 11. krogu je v sončno Njivico prišla "domača" ekipa iz Jesenic. Tekma bi morala biti odigrana pri njih, a imajo zaradi dolge zime še vedno slabo igrišče. Železniki so le zbrali 11 igralcev, zato so te morali pokazati še toliko več. Tekma se je začela enakovredno. Na sredini 1. polčasa pa so tem..

09.04.2013

Ta vikend se začenja zares!

To soboto bodo člani odigrali prvo tekmo v spomladanskem delu. Nasproti jim bo stala ekipa Bitenj proti kateri smo v 1.krogu slavili z 2:0. Strelca na prvi tekmi sta bila Andrej Demšar in Aleš Bešter.

 

 

čŒLANI: Niko Železniki :Bitnje - sobota 13.4.2013 ob 17h v Železnikih


U-16 KADETI:  Jesenice : Niko Železnki - sobota 13.4.2013 ob 10h v Železnikih
U-14 STAREJŠI DEčŒKI: Niko Železniki : Šenčur-Velesovo - nedelja 14.4.2013 ob 10h v Železnikih
CICIBANI U-10: Niko Železniki : Kranj-Bitnje - torek 16.4.2013 ob 18h v Železniki

 

07.04.2013

Zadnja prijateljska tekma

V soboto je bila odigrana zadnja prijateljska tekma pred pričetkom spomladanskega dela sezone. Na domačem igrišču v Železnikih so Žirovci prikazali lepo igro in zasluženo zmagali s 4:1.

 

Lepo opozorilo za igralce in trenerja pred nadaljevanjem sezone.

31.03.2013

Ponovna preložitev začetka pomladanskega dela

Glede na dejstvo, da so nogometna igrišča na Gorenjskem trenutno povsem razmočena oziroma natopljena z vodo (ponekod so prekrita tudi s snegom) ter upoštevajoč ponovno zelo neugodno vremensko napoved za prihajajoče dni (deževje in možno sneženje do nižin), ter v izogib prevelikim poškodbam nogometnih travnatih površin se začetek pomladanskega dela prvenstev pri vseh kategorijah (člani, mladinci, kadeti, starejši dečki, mlajši dečki in starejši cicibani U10) preloži še za en teden in sicer na drugi aprilski vikend, torej od vključno petka, 12.4. do vključno nedelje 14.4.2013. 
 
Pri nekaterih kategorijah se bo preložil celoten razpored, kar pomeni, da se bo prvenstvo končalo teden dni kasneje, kot je bilo predvideno, pri kategorijah, kjer je konec prvenstva pogojen s terminom začetka kvalifikacij za višji rang tekmovanja, pa se bo preložil le prvi krog na določen termin med tednom.

31.03.2013

Prijateljska tekma z NK Godeš¡ič

čŒlanska ekipa nadaljuje s prijateljskimi tekmami. V soboto je bila na domačem igrišču s 4:3 boljša od NK Godešič. Rezultat ob polčasu je bil 3:1. Gole za domače so dosegli Sami Dauti, Gašper Šmid, Andrej Demšar in Matej Mohorič.

Naslednja pripravljalna tekma bo že v ponedeljek 1.4.2013. Nasprotnik bo NK Alpina Žiri.

14.03.2013

Priprave - Medulin 2o13

Po dolgih in napornih treningih, se teden pred pričetkom sezone članska ekipa odpravlja na priprave v Medulin.

29.09.2012

U16 - Boljš¡a, a neučinkovita igra.

Gostje so v Lesce odpotovali v popolni zasedbi, a jim to ni pomogalo, da bi spet prišli do nekaj točk. Večino prvega polčasa so domačini napadali ampak žoga ni hotela v gol. Veselje jim je nekajkrat preprečil tudi razpoloženi vratar Benedičič. Edino resno priložnost za Železnike je s prostega strela imel Bernik Luka, a kaj ko je vratar izvrstno posredoval. Vse pa se je spremenilo v zaključku prvega polčasa, ko je domači napadalec Ristič ušel naši obrambi in zabil za 1:0. Železniki so na odmor ponovno odšli z zaostankom. Veseli pa dejstvo, da gola niso prejeli v prvih minutah tekme, kar se je v zadnjem letu pogostokrat dogajalo. V drugem polčasu tudi groba igra gostov ni prinesla zadetka. čŒeprav so bolje začeli drugi polčas, so Leščani prišli do vodstva z 2:0. Vratar Benedičič je naredil hudo napako, ko je žogo podal v noge nasprotnemu igralcu, le-ta pa je sam stekel proti golu.

 

Šobec Lesce : Niko Železniki 2:0 (1:0)

Postava: Benedičič Miha; Tarfila Nejc, Bernik Jan, Dolenc David, čŒerin Matic(Pfajfar Aleš); Tolar Uroš; Bernik Luka, Grgič Ivan, Vencelj Jaka; Prezelj Miha(c), Dolenec Sandi

Opominjani: Tolar, Bernik L., Dolenc

Z malo več treningi in teka bodo prišle tudi zmage!

V soboto, 6.10. 2012 v Železnike prihaja ekipa Bohinj-Bleda. Vabljeni!

24.09.2012

Zmaga proti Lescam

Niko Železniki : Šobec Lesce 2:0 (1:0)

18.09.2012

Naklo v zadnji sekundi do točke

Niko Železniki : Naklo 1:1 (1:0)

09.09.2012

Nove tri točke

Alpina Žiri : Niko Železniki 0:1 (0:0)

03.09.2012

Torkar v 90. minuti

Železniki : Visoko 1:0 (0:0)

Atletsko drustvo Železniki NK Železniki
    noga - NK Železniki